3 листопада в Чернігівській області почав діяти графік можливих відключень електроенергії, згідно з яким усі споживачі, які підпадають під відключення (а це 75% від їх загальної кількості), розділені на дві групи і відключаються у певні часові проміжки. Завдяки злагодженій роботі працівників різних підрозділів АТ «Чернігівобленерго» їх вдалося чітко дотриматися, однак у споживачів таки виникла низка запитань. По-перше, протягом дня були виявлені адреси, яких у графіку немає, однак світло за ними відключається, і навпаки – адреси, які у графіку є, але електропостачанням вони забезпечені постійно. Пояснюємо: у період активних бойових дій на території області схеми нормального режиму роботи мереж були порушені, окремі групи споживачів, а то й окремі споживачі, були підключені до інших ліній, тому у списках і можуть виникати невеликі розбіжності. По-друге, сьогодні перші відключення відбулися не о 5-й ранку, як зазначено у графіку, а о 6-й. Саме в такий час з центральної диспетчерської служби НЕК «Укренерго» надійшло повідомлення про необхідність економії електроенергії. Згадайте: про можливість відключення електроенергії в будь-який момент зазначеного для відключення проміжку ми попереджали заздалегідь! І говорили, що у випадку відсутності дефіциту потужності в енергосистемі України у зазначений час споживачі можуть і не відключатися.

Усі неточності, виявлені протягом дня, враховані і обов’язково будуть виправлятися!

Завтра графік можливих відключень електроенергії продовжує діяти, тож будьте уважні: у парний день місяця перша група буде відключена від електропостачання з 9.00 до 13.00 та з 17.00 до 21.00, друга – з 5.00 до 9.00, з 13.00 до 17.00 та із 21.00 до 1.00. Плюс, як і сьогодні, можливе невелике відхилення в часі до 30 хвилин для перепідключення електропостачання між групами.

Нагадуємо: знайти перелік адрес, які потрапили до першої і другої групи можливих відключень електроенергії, ви можете на нашому сайті за посиланням https://chernihivoblenergo.com.ua/. А більш детальну інформацію стосовно конкретної адреси – за допомогою наших ботів у Viber і Telegram.

Уся ж актуальна інформація, що стосується змін та уточнень у графіках відключень електроенергії, буде й надалі розміщуватися на нашому сайті https://chernihivoblenergo.com.ua та на сторінці АТ «Чернігівобленерго» у фейсбуці.