3 грудня на території спортивного комплексу «Зірка» в Ніжині відбувся благодійний турнір з міні-футболу серед структурних та відокремлених підрозділів АТ «Чернігівобленерго».

– Ми довго вагалися, чи варто проводити такий захід, – зізнався Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Михайло Ільницький. – З одного боку, здається, що зараз це не на часі, з іншого – такі турніри завжди підіймають корпоративний дух працівників Товариства, дають їм можливість відволіктися від важких буднів і поспілкуватися з колегами в неформальній обстановці, що в цей складний період просто необхідно. Окрім того, цей турнір, як і всі попередні, ми проводимо із благодійною метою – збір коштів на потреби колег-енергетиків, які зараз захищають нашу свободу у лавах Збройних сил України. А тому приурочили його одразу до двох важливих свят, які українці відзначають у грудні, – Дня ЗСУ та Дня енергетика.

Заявки на участь у благодійному турнірі подали 10 команд, які розділили на три групи:

Група А

Корюківський РЕМ

Прилуцький РЕМ

Бахмацький РЕМ

Ніжинський РЕМ

Група В

Дирекція із забезпечення діяльності

Чернігівський РЕМ

Дирекція комерційна

Група С

Чернігівські МЕМ

Збірна АУП

Дирекція технічна

Традиційно грали у два етапи: перший – груповий, другий – раунд плей-офф.

– У групу А потрапило одразу чотири команди, відповідно ігор там було більше, а тому ми прийняли рішення, що у півфінал з неї вийде дві команди – ті, які посядуть перше і друге місця. З інших двох груп у півфінал вийшли лише переможці, – пояснив голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко.

Після відбіркових ігор у півфінал вийшли команди Корюківського РЕМ, Ніжинського РЕМ, Чернігівських МЕМ та Дирекції із забезпечення діяльності. Призові ж місця розподілилися так:

1 місце – Чернігівські МЕМ

2 місце – Ніжинський РЕМ

3 місце – Дирекція із забезпечення діяльності.

Найкращі ж футболісти турніру отримали ще й чотири індивідуальні відзнаки. Кращим воротарем вдруге поспіль став Олександр Клешня (Дирекція із забезпечення діяльності). Звання кращого захисника дісталося Юрієві Шоху (Корюківський РЕМ), кращого гравця – Руслану Цибі (Ніжинський РЕМ), кращого бомбардира – Євгену Петровичу (Чернігівські МЕМ), який забив 13 голів.

– Цей турнір ми точно провели не дарма, – наголосив Михайло Ільницький. – Уже не раз говорив, але знову повторюся – з кожним разом рівень підготовки наших команд стає вищим, тож спостерігати за іграми щоразу цікавіше, адже до останнього зберігається інтрига, хто ж стане переможцем. І це дуже важливо, що у такий час ми не втрачаємо цікавості і жаги до життя.

Виконав турнір і свою основну функцію – збір на потреби військових-енергетиків. Усього учасники турніру та їхні вболівальники назбирали 20 тисяч 567 гривень. Ці гроші також підуть на закупівлю того необхідного, про що просять наші колеги. І, звісно ж, про це ми обов’язково прозвітуємо.