Днями на передову до наших захисників відправляться обереги, виготовлені руками дітей працівників структурних та відокремлених підрозділів АТ «Чернігівобленерго». Таку благодійну акцію до Дня святого Миколая вирішив провести профспілковий комітет Товариства.

– Обереги – наші прадавні символи-захисники, знак віри у вище заступництво та покровительство. Із часів Київської Русі й аж дотепер захисні елементи українців зустрічаються і в будинках, і на подвір’ях, і на одязі та прикрасах. Однак сучасний світ все-таки потроху відтісняє цю гарну традицію. Ми ж вирішили про неї нагадати, – говорить голова профспілкового комітету Іван Тимошенко. – Наші предки вірили, що справжні обереги дарують силу, захищають від зла, сприяють у роботі, а також допомагають благополучно повернутися тим, хто перебуває далеко від дому. Щоб наші захисники відчули оцей зв’язок із рідним домом, відчули, як на них тут чекають, ми і вирішили напередодні свят подарувати їм ці дитячі обереги.

Усього у благодійній акції взяло участь 54 дитини. Яких тільки амулетів вони не передали нашим захисникам! І пошиті та зв’язані ангелочки, і українські прапори з різних матеріалів, і синьо-жовті серця, і традиційні невеличкі мотанки, і багато-багато іншого. У свою чергу профспілковий комітет також вирішив заохотити своїх маленьких помічників символічними подарунками – патріотичними браслетами та брелками.

– Ми спеціально не влаштовували ніякого конкурсу серед цих оберегів, – каже Іван Тимошенко. – Усі вони – найкращі, бо кожна дитина вклала душу у те, що робила. Впевнений, що амулети, виготовлені дитячими руками з думками про військових, точно вбережуть і принесуть удачу!