День святого Миколая – без перебільшення одне із найочікуваніших свят для українських дітей. Саме з нього в Україні починається увесь цикл зимових святкувань, а малеча отримує перші подарунки. Хоч іще якихось десять років тому традиція класти цього дня дітям під подушку солодощі була притаманна лише мешканцям західних областей. Та це і не дивно. Святкувати День святого Миколая таким чином (даруючи дітям новий одяг, ласощі, іграшки та шкільне приладдя) почали ще в середньовічній Німеччині. Щоб малюки повірили в чудеса Божого Угідника, дорослі підкладали їм подарунки таємно, вночі. Традиція швидко полюбилася і прижилася, а згодом розповсюдилася і на сусідні країни. Зараз День святого Миколая шанують в кожному куточку України і кожен маленький українець чекає цього дня на диво.

Гарна традиція вшанування святого Миколая є і в АТ «Чернігівобленерго». Щороку у це свято профспілковий комітет Товариства влаштовує для дітей працівників компанії святкові розваги – організовує походи в театр та на святкові концерти, обдаровує дітей різноманітними смаколиками.

– Незважаючи на те, що у країні триває повномасштабна війна, ми вирішили не відмовлятися від цієї традиції, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Щоправда, цього року святий Миколай завітав до нас трохи пізніше. На жаль, через постійні обстріли рашистів в Україні страждають і виробництва, і логістика. Так вийшло і в нас – солодощі для дітей енергетиків приїхали трохи пізніше, ніж ми очікували. Однак думаю, що це не зіпсує нашій малечі святкового настрою.

Усього смаколики від профспілкового комітету «Чернігівобленерго» отримали понад півтори тисячі дітей віком до 14 років (включно).

– Через росіян нашим дітям довелося дуже швидко подорослішати, – говорить Іван Тимошенко. – А тому ми усіма можливими способами маємо знову занурити їх у дитинство, подарувати святковий настрій і відчуття турботи. На мою думку, зараз це саме те, чого вони найбільше потребують. І дуже радісно, що й наше Товариство може докласти до цього, нехай і невелику, але свою часточку!