Три місяці тому, 30 серпня, АТ «Чернігівобленерго» відвідала Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен. Вона передала Товариству гуманітарну допомогу від іноземних партнерів у сфері енергетики й обговорила подальші плани співпраці з технічним директором АТ Сергієм Феликом.

– Німеччина повністю на боці України, а тому ви і надалі можете розраховувати на нашу підтримку у сфері енергетики, – наголосила Посол.

Тоді ж вона розпитала Сергія Фелика про поточні потреби підприємства. І ось днями в АТ «Чернігівобленерго» прибула допомога від Німеччини – кабель та індикатори короткого замикання.

– Ми дуже вдячні нашим міжнародним партнерам за підтримку, – наголошує технічний дирктор АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – Хоч фаза активних бойових дій на території Чернігівщини закінчилася ще в квітні, пошкодження в наших мережах, спричинені обстрілами росіян, настільки значні, що їх наслідки ми усуватимемо не один рік. Плюс до цього додаються пошкодження після обстрілів прикордоння, які тривають і досі, і пошкодження, які з’являються внаслідок несприятливих погодних умов. Тому ми вдячні за будь-яку допомогу і дуже цінуємо підтримку наших міжнародних партнерів. Завдяки вам навіть у тій складній ситуації, в якій зараз опинилася вся енергосистема України, ми маємо змогу виконувати свій безпосередній обов’язок – забезпечувати своїх споживачів електропостачанням.