Днями депутат Чернігівської обласної ради Дмитро Іванов передав АТ «Чернігівобленерго» обладнання від Благодійного фонду «Міжнародна асоціація підтримки України» – два трансформатори та розподільний пристрій. Саме такого обладнання Товариство дуже потребує після активної фази бойових дій на території області.

– Протягом лютого-квітня рашисти пошкодили понад 900 об’єктів розподільних мереж області, деякі ж після цього періоду і взагалі не підлягають відновленню, в тому числі і трансформатори різної потужності, – говорить технічний директор АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – Міжнародні партнери вже передали нам чимало такого обладнання, однак потреба в ньому і досі велика. А ось розподільних пристроїв такого типу до повномасштабної війни в наших мережах і взагалі не було – їх ми почали встановлювати лише завдяки гуманітарній допомозі колег з різних країн.

– Цей благодійний фонд не раз допомагав нам, але в інших сферах, зараз же ми попросили в них допомоги конкретно для енергетиків, – пояснив Дмитро Іванов. – І сподіваємось, така співпраця продовжиться. 

– Ні для кого не секрет, що протягом останнього року об’єкти енергетики України суттєво постраждали від обстрілів рашистів. На їх відновлення знадобиться чимало часу і коштів. Зробити це без підтримки влади та міжнародних партнерів нереально, – наголошує Сергій Фелик. – Тож ми вдячні за будь-яку допомогу! Впевнений, що разом нам вдасться не лише відновити те, що пошкодили рашисти, до довоєнного рівня, а навіть перевершити показники минулих років!