Наприкінці січня Міністерство енергетики України отримало чергову партію допомоги від міжнародних партнерів. До складу цієї «гуманітарки» увійшло велике обладнання різного класу, а також матеріали для відновлення пошкоджених обстрілами мереж. Допомогу розподілили між енергетичними компаніями України. Значна її частина дісталася й АТ «Чернігівобленерго» – 31 січня на склад підприємства доставили вантаж від Міністерства енергетики вагою сім тонн. 

– Україна вже четвертий місяць поспіль зазнає ударів ворога по енергетичній інфраструктурі. Надзвичайно сильно страждають прикордонні з росією області, зокрема і Чернігівщина. А тому ми маємо зробити все від нас залежне, аби попри обстріли, енергетики максимально швидко могли проводити ремонтні роботи та відновлювати енергопостачання, – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

У вантажі для чернігівських енергетиків – генератори, силові трансформатори різної потужності, електричні запобіжники та кабель. Усе це – допомога з Італії, Литви, Азербайджану та Швеції.

– На жаль, зараз енергокомпанії України опинилися у досить складній ситуації. Усі свої сили вони вимушені кидати не на модернізацію своїх мереж, а на усунення спричинених обстрілами пошкоджень на об’єктах. А це потребує не лише колосальної праці, а й величезної кількості витратних матеріалів, яких зараз ми просто не маємо. Тож все, що передали нам наші міжнародні партнери, обов’язково буде використане під час відновлення мереж, – говорить т.в.о. Голови правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – Ми дуже цінуємо цю підтримку і надзвичайно вдячні за неї. Саме завдяки їй ми маємо змогу забезпечити своїх споживачів електропостачанням (нехай поки що і не безперебійним), а значить і звичними комфортними умовами життя, що зараз просто необхідно.