Цього року звіт про минулорічну роботу профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» дещо відрізнявся від традиційного – і форматом, і змістом. По-перше, зібралися представники трудового колективу не в конференц-залі, як зазвичай, а перед моніторами комп’ютерів, а по-друге, і говорили цього року більше не про відпочинок і розваги, а про проблеми колег і допомогу.

– На початку 2022-го ми затвердили план заходів на рік, серед яких основним було проведення Другої профспілкової спартакіади. У її рамках протягом січня-лютого пройшли товариська зустріч хокеїстів та змагання з боулінгу. А далі почалася повномасштабна війна… – розпочав промову голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Березень та квітень фактично випали з нашого профспілкового життя. У цей період за можливості ми лише виплачували благодійну допомогу рідним наших загиблих працівників. У травні до цієї роботи додалося надання матеріальної благодійної допомоги працівникам компанії та роздача гуманітарної допомоги. Також протягом цього періоду було складено повний реєстр працівників Товариства, які постраждали від бойових дій. На жаль, маємо шестеро загиблих, 12 поранених та 104 працівника, у яких пошкоджене майно. Усім, хто того потребує, надали матеріальну благодійну допомогу плюс за ініціативи профспілки було розроблено програму із надання щомісячної допомоги тим, хто через втрату житла вимушений зараз його винаймати. Виплачується ця допомога також із бюджету профспілки. Взагалі ж протягом 2022 року до профспілкового комітету письмово звернулася та отримала благодійну допомогу 641 людина. Загальна сума допомоги склала один мільйон 400 тисяч гривень.

Та все ж, незважаючи на складні умови, від культурно- та спортивно-масової роботи в АТ «Чернігівобленерго» минулого року вирішили не відмовлятися. Починаючи з липня, профспілковий комітет почав проводити різні заходи, однак також нестандартно – кожен поєднали з благодійністю, збираючи кошти на потреби наших колег-енергетиків, які зараз боронять незалежність держави у лавах Збройних сил України. Окрім того, тільки-но в Чернігові відновилося театральне та концертне життя, профспілка почала надавати працівникам Товариства квитки на заходи, які їх зацікавили.

А ось організувати дитячий та дорослий відпочинок (включно з екскурсійною роботою) минулого року, на жаль, можливості не було. Та й у 2023-му в цьому питанні доведеться враховувати теперішні реалії. А тому Іван Тимошенко зробив акцент на тому, що, оскільки цього року відпочинок на морському узбережжі неможливий, необхідно відпрацювати варіанти на більш спокійному напрямку – Карпати та Закарпаття.

– У будь-якому випадку віримо ми у краще, – каже Іван Тимошенко. – Разом із трудовим колективом уже розробили план заходів на цей рік і сподіваємось, що всі вдасться провести. Коли ж відсвяткуємо нашу Перемогу (а те що це невдовзі буде, ніхто навіть не сумнівається), обов’язково проведемо і Спартакіаду, яка так і залишилась нереалізованим планом 2022-го.