Минулого року всі плани профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» щодо організації дитячого та дорослого відпочинку, на жаль, довелося відкласти, причому на невизначений термін – їх зруйнували російські окупанти, які зі зброєю вторглися на територію нашої країни. Вперше на відпочинок діти чернігівських енергетиків (хто з батьками, а хто і без) змогли виїхати лише у січні цього року – свої послуги їм запропонував дитячо-сімейний табір «Артек Закарпаття», розташований на базі чотиризіркового комплексу «ІЛЛАРА» у місті Іршава Закарпатської області.

П’ять комфортабельних корпусів, зимовий та літні басейни, тренажерна зала, кілька універсальних залів для хореографії та фітнесу, спортивний майданчик, велика актова зала і, звісно ж, комфортно облаштоване бомбосховище – усім цим енергетики зі своїми дітками могли скористатися протягом своєї зміни, яка тривала 10 днів. Окрім того, кожен день тут був наповнений різноманітними заходами, спрямованими не лише на оздоровлення та відпочинок, а й на психологічну реабілітацію та соціальну адаптацію дітей і дорослих, які постраждали внаслідок рашистського вторгнення.

– Дуже порадувало, що у самому комплексі всі 10 днів ми не сиділи –програма зміни передбачала також прогулянки заповідними територіями й екскурсійні подорожі, – поділилися враженнями працівники Товариства. – Цікавою була подорож до Мукачева, де ми прогулялися центральною частиною міста й відвідали відомі пам’ятки архітектури – торгову площу та міську ратушу, а також Замок Паланок або Мукачівський замок, точна дата заснування якого не відома, а перші згадки датуються аж ХІ століттям! Були у програмі замок Сент-Міклош XIV-XIX століть у селищі Чинадійово та Палац графів Шенборнів ХІХ століття, біля якого розбитий чудовий сад-дендрарій із декоративним озером у центрі. Що зацікавило найбільше, поблизу останнього розташоване унікальне джерело молодості, в якому могли умитися всі бажаючі, а також водоспад «Скакало» висотою понад чотири метри у горах. Тих же, хто не так любить історію, зацікавили інші екскурсії – в комплекс термальних вод «Жайворонок» у Косино, дві контактні ферми з тваринами, які розташовані на заповідних територіях, приватну сімейну сироварню та на завод вин та соків «Чизай», який зовні більше схожий на романтичний замок. 

– Добре, що ми змогли оздоровити наших працівників та їх діток у такому гарному місці. Відгуки про цей табір дуже хороші. Усі приїхали із Закарпаття із купою позитивних емоцій, тож думаю, що тури туди ми організовуватимемо і надалі, тим більше, що цього року відпочинок на морському узбережжі, на жаль, неможливий, а отже необхідно відпрацювати варіанти саме на цьому, більш спокійному, напрямку, – констатував голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко.

Отож, хто зацікавився і також хоче відпочити зі своєю малечею у мальовничих куточках Закарпаття, запрошуємо залишити свою заявку у профкомі – наступний заїзд в «Артек Закарпаття» планується вже березня.