Залишитись непоміченими ворогом – одна з основних задач наших військових у зоні бойових дій. Лише так вони можуть знищити окупантів і при цьому вберегти власні життя. Сховати ж наших захисників на місцевості допомагають маскувальні сітки. І їх «ручне виробництво» в Україні вже, можна сказати, вийшло на промисловий рівень – у кожній області функціонують десятки волонтерських ініціатив, які організовують плетіння маскувальних сіток та костюмів-кікімор. Вирішили долучитися до цього руху і чернігівські енергетики – в укриттях працівники структурних та відокремлених підрозділів Товариства обладнали спеціальні місця для плетіння маскувальних сіток і тепер щоразу, коли на Чернігівщині лунає сигнал повітряної тривоги, спускаються у сховища не лише, щоб перечекати загрозу, а й щоб долучитися до цієї корисної справи.

– Коли у країні триває жорстока війна, наслідки якої ми бачимо щодня, залишатися осторонь просто неможливо, – каже голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Найважчий період, коли навколо вибухали бомби, з усіх сторін чулися залпи ворожої артилерії, а більша частина області була окупова, для нас, на щастя, минув і зараз ми можемо жити у відносно спокійному регіоні. Але все це лише завдяки нашим захисникам! Хіба раз за день кожен із нас думає про хлопців та дівча, які перебувають на передовій? Як вони там, чого потребують, а головне – чим ми можемо їм допомогти? Хтось допомагає матеріально, перераховуючи гроші на збір необхідних військовим речей, хтось безпосередньо возить допомогу в зону бойових дій, хтось шукає іноземних спонсорів та партнерів…. Не відстає і наше підприємство.

 По-перше, у 2022 році спільним рішенням адміністрації, профспілки та трудового колективу АТ «Чернігівобленерго» було прийняте рішення один раз на квартал до кінця року виділяти одноденну зарплату на потреби Збройних сил України і перераховувати зібрані суми на спеціальний рахунок ЗСУ в Національному банку України. По-друге, протягом другого півріччя 2022-го профспілковий комітет Товариства організував кілька спортивних заходів, основна мета яких полягала у зборі коштів на потреби наших колег-енергетиків, які зараз боронять Україну у лавах ЗСУ. Тепер же до цього списку гарних справ додалося ще й плетіння маскувальних сіток. Перші Іван Тимошенко вже передав чернігівським військовим, енергетики ж уже працюють над наступними.

– Лише діючи разом, ми зможемо прискорити довгоочікувану Перемогу, – каже Іван Степанович. – А тому тримаймося, за можливості допомагаймо військовим і тоді все точно буде Україна!