9 лютого технічна дирекція АТ «Чернігівобленерго» провела робочу нараду за участі т.в.о. Голови правління Товариства Сергія Фелика, представників дирекції, головних інженерів відокремлених підрозділів та керівного складу оперативно-диспетчерської служби. На нараді енергетики проаналізували роботу служб технічної дирекції у 2022 році та спланувала її роботу на 2023-й. 

– Цей рік для енергетиків буде дуже складним. Причини усім зрозумілі і вплинути на них ми, на жаль, не можемо, – констатував Сергій Фелик. –Наслідки пошкоджень, яких зазнала енергомережа області у період із лютого до квітня минулого року, продовжують впливати на надійність її роботи, тож маємо це враховувати і робити все від нас залежне, щоб підприємство вчасно і чітко виконувало свої задання навіть в умовах обмежених ресурсів або навіть, можна сказати, дуже обмежених ресурсів. Через кризу неплатежів ситуація вже зараз зовсім не на нашу користь, адже підприємству бракує коштів не лише на закупівлю витратних матеріалів для ремонту пошкоджених ліній, запчастин чи пального для техніки, а й навіть на виплату заробітної плати працівникам. Однак маємо вистояти, іншого виходу у нас немає!

Обговорили на нараді енергетики показники SAIDI та SAIFI, порівнявши їх із минулорічними, стан впровадження сучасної автоматизованої системи технічного обслуговування та ремонтів (АСТОР), роботу компанії у складний осінньо-зимовий період, коли енергетика усієї країни зіштовхнулася із кризою через масовані обстріли об’єктів критичної інфраструктури рашистами, проблеми, пов’язані зі стабілізаційними відключеннями електроенергії, можливості оперативного відновлення електропостачання споживачам під час аварійних ситуацій і, звісно ж, визначили першочергові задачі на 2023 рік.

– Незважаючи на складні умови, в яких нам зараз доводиться працювати, маємо всю свою увагу сконцентрувати на забезпеченні людей якісним і надійним електропостачанням, – наголосив Сергій Фелик.