У період активних бойових дій на території Чернігівщини десятки працівників АТ «Чернігівобленерго» без тіні сумнівів і страху виходили на лінії, щоб забезпечити своїх споживачів електропостачанням, нехай і ненадовго. І добре, що цей подвиг (а інакше такі дії не назвеш!) не залишився непоміченим. Так, сьогодні двох наших колег – заступника директора технічного з високовольтних мереж Олександра Марчука та майстра Чернігівської виробничої дільниці №2 Північної зони обслуговування служби ліній 35 кВ і вище Максима Храпатого – нагородили особливими відзнаками Президента України «За оборону України». Чому особливими? Та тому що з’явилися вони лише у військовий час, а Олександр Марчук та Максим Храопатий стали одними із перших українців, які їх отримали. 

– Відзнаками Президента України «За оборону України» нагороджуються працівники центральних та місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, які залучалися безпосередньо до виконання завдань із забезпечення здійснення заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з широкомасштабною збройною агресією Російської Федерації проти України, виявили при цьому самовідданість та зробили значний особистий внесок у зміцнення оборони України, – пояснює директор з персоналу АТ «Чернігівобленерго» Валерій Журбін. – А тому це точно наші колеги!

І з цим важко посперечатися. Із першого дня вторгнення росіян на нашу територію Олександр Марчук керував робото оперативно-диспетчерської служби Товариства, здійснював обхід пошкоджених рашистами ліній, а за потреби разом із електромонтерами виїжджав на ремонти, а Максим Храпатий був одним із невтомних працівників енергетичного фронту, який щодня у будь-яку погоду та попри будь-яку небезпеку виїжджав на відновлення ліній, спричинених постійними обстрілами.

– Олександре Сергійовичу, Максиме Валерійовичу, ви варті нагород, і не лише цих! – привітав нагороджених т.в.о. Голови правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – Разом із вами ми пройшли складний час, коли рашисти здійснювали масштабні руйнування об’єктів електроенергетики, і не менш складний час їх відновлення, а тому я з впевненістю можу сказати, що ви – саме ті люди, на яких можна покластися у складній ситуації! Ви ніколи не підведете, завжди підставите своє плече і виконаєте наскладніше завдання. А зараз такі працівники і є найбільшим надбанням і найбільшою цінністю нашої компанії!