Північний сусід продовжує чинити страшні злочини на території України. За рік повномасштабного вторгнення росії вже загинули тисячі наших захисників, тисячі отримали важкі травми і зараз вимушені посилено лікуватися. Не легше і цивільному населенню – за цей період частина з цих людей, тікаючи від війни, виїхала за кордон, частина так само перебуває у медичних закладах на лікуванні та реабілітації, частина ж залишилася без житла, а інколи навіть без засобів для існування.

– У цей складний період усі, хто перебуває в тилу в більш-менш спокійних умовах, безперечно мають допомагати іншим – як військовим, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, боронять нашу незалежність, так і цивільним, які стали жертвами російського терору, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Бути поруч і допомагати тим, хто цього потребує, – завдання кожного українця і кожної організації.

Саме тому не стоїть осторонь проблем військових і цивільних й АТ «Чернігівобленерго» – минулого року енергетики щоквартально виділяли одноденну зарплату на потреби Збройних сил України, організовували заходи для збору коштів для своїх колег-енергетиків, які боронять Україну у лавах ЗСУ, долучалися до зборів інших спільнот, плели маскувальні сітки. Продовжилася така благодійна робота і цього року. Днями енергетики передали бійцям однієї з окремих механізованих бригад ЗСУ, які зараз готуються до відправки на Схід, спеціальне тактичне спорядження і ще три маскувальні сітки, а також долучилися до збору на інші потреби військових.

– Свого часу, коли рашисти полишили територію області, партнери активно надавали гуманітарну допомогу для потреб працівників і нашому підприємству. Її ми розподіляли між підрозділами компанії. Те ж, в чому потреби в енергетиків не було (наприклад, ліки, які застосовують у стаціонарах лікарень тощо), ми передавали у відповідні заклади області, – каже Іван Тимошенко. – Ось і зараз залишки такої допомоги – дитячі та дорослі памперси, деякі медпрепарати, ми вирішили віддати благодійному фонду, який точно знає, кому вони знадобляться. Жодна благодійна допомога, яка приходить на наше підприємство, не має лежати «мертвим вантажем»! Ми ж і надалі продовжуватимемо свої ініціативи, щоб зробити свій вклад у нашу спільну Перемогу!