У четвер, 13 квітня, у структурних та відокремлених підрозділах АТ «Чернігівобленерго» пройшов черговий День охорони праці. Незважаючи на воєнний стан у країні, така форма роботи з персоналом у компанії проводиться регулярно, адже це не лише додатковий захід повсякденної роботи з охорони праці, а й гарна можливість отримати нові корисні знання й покращити свої робочі навички.

Цього разу тематика Дня охорони праці була пов’язана з практичними питаннями, з якими персонал підприємства стикається чи не щодня.

– Порядок проведення профілактичного обслуговування та ремонту транспортних засобів і порядок здійснення контролю за станом транспортних засобів, організація робіт та вимоги безпеки під час обслуговування і заміни електролічильників, порядок організації та проведення шиномонтажних робіт, відповідність території та приміщень вимогам нормативних документів з пожежної безпеки та охорони праці, перевірка та консервація обладнання котелень після закінчення опалювального сезону – усі ці питання і були розглянуті сьогодні колективами підрозділів, – перераховує директор з охорони праці АТ «Чернігівобленерго» Юрій Волохін.

Працівники ж Чернігівських МЕМ додатково мали змогу поспілкуватися ще й із начальником відділу профілактики та розслідування нещасних випадків Управління контрольно-перевірочної роботи ГУ ПФУ Сергієм Рязаном, який розповів про нововведення при оформленні виробничих травм та розслідуванні нещасних випадків на виробництві.

Окрім того технічний персонал відпрацював на полігонах ще й практичне заняття – перевірку відсутності напруги на обладнанні до та вище 1000 В.

– Це наша постійна робота, однак вкотре повторити алгоритм її виконання ніколи не завадить, – кажуть енергетики. – Інколи здавалось-би найкращі майстри, які пропрацювали у нашій галузі десятки років, можуть зробити якусь елементарну помилку, яка приведе до погіршення здоров’я або ж і втрати життя. Тому такі заняття важливі і потрібні.

– Персонал – це найбільше надбання нашого підприємства, а тому особливо важливо дбати про його безпечні умови роботи, – підсумовує Юрій Волохін. – І дні охорони праці – це лише невеличка частина нашої роботи в цьому напрямку.