Цьогорічний День довкілля в АТ «Чернігівобленерго» вирішили символічно провести у Чистий четвер, 13 квітня. Ще наші предки вірили, що в цей особливий день очищається тіло і душа людини, а також закладається настрій на цілий рік, аж до наступного Великодня. Саме тому цього дня українські господині зазвичай проводили генеральне прибирання, викидали непотрібні речі і закінчували недороблені справи. Вважалося, що прибирання забере із приміщення дух сварок і непорозумінь, викинуті старі речі звільнять місце для нового і світлого у житті, а закінчення усіх дрібних справ дасть дорогу масштабним й успішним. Якщо вірити у всі ці народні прикмети, то на наше підприємство точно чекає успіх, адже у Чистий четвер впорядковувати свою територію вийшли працівники усіх структурних та відокремлених підрозділів компанії. Прибирали у приміщеннях та на подвір’ях, обрізали дерева, садили квіти… Не обійшли увагою й алею з туй, висаджену до 25-річчя Товариства. Робота сьогодні знайшлася кожному.

Звісно, доглядають за своєю територією підрозділи компанії протягом усього року. І День довкілля – це радше не вимушений захід, а ще одна гарна ініціатива, покликана об’єднати колектив і долучитися до мільйонів українців, які хочуть жити в екологічній країні.

– Після періоду активних бойових дій на території нашої області залишилося чимало боєприпасів, шматків розбитої російської техніки, у нас понівечені окремі райони міст і цілі населені пункти. Усе це дуже суттєво впливає в тому числі і на стан навколишнього середовища, тож маємо хоча б трохи допомогти українській землі, наскільки це зараз можливо, – говорять енергетики. – Що ми можемо зробити у цьому напрямку? Слідкувати за собою і не допускати появи зайвого сміття на вулицях, у лісах і на річках, і, звісно ж, ось так час від часу збиратися на великі суботники. Святкувати Перемогу ми маємо у щасливій і чистій країні!