Триває гаряча пора відпочинку, тож не гають часу і чернігівські енергетики. Вихідними вони знову відправилися в тур вихідного дня – цього разу в сімейний екопарк «Ясногородка» на Київщині.

Страусова ферма, міні-зоопарк, ресторан локаворства (місцевої їжі), сімейний басейновий комплекс, власна виноробня, дитячий парк розваг – цікава локація знайшлася для кожного.

– Усі разом ми відвідали екскурсію страусовою фермою. До речі, найбільшою в Україні, – розповідають енергетики. – 18 гектарів відвели для неї засновники екопарку. Усього на фермі налічується понад 500 особин, тож ми мали змогу побачити різновікових птахів – від новонароджених до дорослих, послухати цікавинки про їхнє життя, ну і наживо поспостерігати за ним. І це направду дуже цікаво!

Не менш цікавою була й екскурсія міні-зоопарком із більш ніж 40 видами пірнастиків і пухнастиків. Причому зоопарк в «Ясногородці» контактний. Його девіз: «Дружнє спілкування з тваринами – найкраща терапія для дітей і дорослих. А тому ніяких «Близько не підходити!». Тож усі бажаючі мали змогу погладити, погодувати його мешканців і, звісно ж, сфотографуватися з ними.

Далі ж кожен обирав локація на свій смак – хтось відвідав домашню виноробню, максимальна продуктивність якої – 15 тисяч пляшок на рік, хтось разом із дітьми поринув у розваги в парку «Яснограй», хтось скуштував фірмові страви із страусових яєць та м’яса у ресторані локаворства, а хтось просто насолоджувався гарними краєвидами природи Київщини.

– Літо – пора, коли все навколо говорить про відпочинок, однак, на жаль, здійснити традиційні заїзди на море, яких у довоєнний період так чекали працівники нашої компанії, зараз ми з відомих причин не можемо, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – А тому намагаємось створити атмосферу відпочинку іншими можливими способами – турами вихідного дня у різні куточки нашої батьківщини. Україна – країна, де кожна область має свої родзинки, де в будь-якому регіоні є що подивитися і де відпочити в комфортних умовах і у єднанні з природою, тож ми обов’язково продовжуватимемо цю гарну традицію – відпочиватимемо, а заодно вивчатимемо рідний край. Цікавих місць на карті Україні ще багато!