Повномасштабна війна в Україні триває, а отже не має припинятися і наша з вами допомога захисникам. На жаль, як би нам того не хотілося, але зараз забезпечити військових усім, що їм необхідно на передовій, держава не може, а тому часто ця непосильна ноша – роздобути те, що вкрай необхідне, – падає на самих хлопців. Отут на допомогу приходять волонтери, друзі, рідні і, звісно ж, колеги.

Не стоїть осторонь допомоги українським захисникам й АТ «Чернігівобленерго». Окрім того, що це за замочуванням має стати правилом для кожної української компанії, чимало наших колег-енергетиків зараз обороняють державу в лавах ЗСУ та інших військових підрозділів, плюс чотири дільниці Товариства і досі продовжують працювати в умовах бойових дій і забезпечити їм більш-менш безпечні умови праці також допомагають саме захисники, а тому ми просто не маємо морального права їм не допомогти!

Так, днями профспілковий комітет Товариства долучився до збору Волонтерського штабу захисту України «Сосниця». Майже 152 тисячі гривень були потрібні сосницьким волонтерам, щоб придбати бінокуляр нічного бачення для свого земляка (і заодно нашого колеги) – охоронника Сосницької дільниці Корюківського РЕМ, а нині бойового медика Ігоря Мисіка.

– На бінокуляр ми виділили 25 тисяч гривень, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Сума була зібрана, волонтери закрили збір і вже навіть придбали і передали прилад Ігореві. Також до нас звернулися бійці 1-ї стрілецької роти військової частини 7331 із проханням допомогти їм придбати тепловізор, за допомогою якого вони могли б вчасно виявляти диверсійно-розвідувальні групи на нашому кордоні. Звісно, відмовити їм ми не могли, адже поряд пліч-о-пліч із ними працюють наші колеги.

Знадобилися військовим і маскувальні сітки, які працівники підприємства плетуть під час повітряних тривог. До речі, випробувавши сітки енергетиків у польових умовах, хлопці зазначили, що їхня якість просто відмінна!

Дорогі наші захисники! Кожному із вас ми бажаємо довгого життя, міцного здоров’я, сталевої витримки і незрадливої удачі! Дуже чекаємо миру і хочемо побачити усіх вас вдома! А поки ви захищаєте наші життя на передовій, знайте: хоч фізично ми і далеко, але подумки завжди поряд і завжди готові допомогти вам усім, чим тільки можемо! Все буде Україна!