25 липня АТ «Чернігівобленерго» відвідали колеги з Півдня – директор технічний АТ «Миколаївобленерго» Сергій Везденецький та заступник директора з надійності АТ Дмитро Косов. Ознайомились з роботою нашого підприємства загалом, і окремо – з нововведеннями, які з’явилися тут з початком повномасштабної війни. Впровадження комплексу АСТОР та OMS-систем, функціонування системи SCADA, обладнання сучасних підстанцій з нуля, робота об’єднаної диспетчерської служби, оптимізація роботи оперативно-виїзних бригад – це лише короткий перелік того, що зацікавило наших миколаївських колег.

– Свого часу Чернігівщина стала однією із перших областей, якій довелося ліквідовувати масштабні пошкодження мереж, спричинені обстрілами росіян. Протягом лютого-березня минулого року на території обслуговування нашого Товариства постраждало близько тисячі об’єктів електропостачання, – розповів в.о. директора технічного АТ «Чернігівобленерго» Олександр Марчук. – Відновлювати все це довелося у дуже стислі терміни, щоб встигнути підготувати область до нормального проходження осінньо-зимового періоду. Завдяки партнерам компанії, частина робіт виконувалася із використанням новітнього обладнання, наданого в якості гуманітарної допомоги, якого до цього в мережах АТ «Чернігівобленерго» не було. Зараз його експлуатація – повсякденна робота працівників нашого підприємства, а тому нам, дійсно, є чим поділитися.

Приємно, що під час свого візиту Сергій Везденецький та Дмитро Косов не забули і про наших колег-високовольтників, які в лютому-березні цього року допомагали відновлювати пошкоджені рашистами лінії на Миколаївщині.

– За допомогою чернігівських енергетиків була відновлена живляча лінія від підстанції 150 кВ, яка зазнала значних пошкоджень під час обстрілів, – зазначив Сергій Везденецький. – Перша бригада під керівництвом Олександра Горбаня працювала на ділянці з ускладненим доїздом спецтехніки і справилась з цією роботою на відмінно. Продовжила роботу бригада Сергія Губіна, і також доволі успішно. Завдяки допомозі вашого підприємства та колег з інших областей нам уже за місяць вдалося подали напругу на лінію 10 кВ і заживити частину своїх споживачів, а тому ми хочемо ще раз подякувати вашим високовольтникам, які нам допомагали, і передати їм невеличкі подарунки.

Подяки від керівництва АТ «Миколаївобленерго» та подарунки – туристичні газові комплекти і чавунні каструлі – за своїх підлеглих, які у цей час були на робочих місцях, отримав начальник служби ліній 35 кВ і вище Артем Савченко.

– Звісно, це дуже приємно, що про наших колег пам’ятають. І ці подарунки їм точно згодяться, – подякував він. – Усі ми – велика енергетична спільнота, яка робить одну справу. Тож завжди, а надто у такі часи, як зараз, співпраця і взаємодопомога мають бути основою нашої роботи!