Шановні енергетики!

Просто зараз нашої допомоги дуже потребує колега – водій автотранспортних засобів Чернігівської міської дільниці служби транспорту і логістики АТ «Чернігівобленерго» Анатолій Лемеш. На операцію із протезування аортального клапана його родина всього за два тижні має зібрати 100 тисяч гривень!

– Зараз Толя перебуває у терапевтичному відділенні Чернігівської районної лікарні. Не так давно у нього почалися напади кашлю, та такі, що періодами він аж задихався. Фактично через сиу я привела його до терапевта – дуже боялася, що в чоловіка якісь проблеми з легенями. Однак рентген показав, що вони чисті, а ось на ультразвуковому обстежені виявилося, що причина його задишки – хворе серце, – розповідає дружина Анатолія Лемеша Тетяна. – Толі поставили діагноз – критичний стеноз аортального клапана і сказали, що він негайно має прооперуватися, інакше...

Стеноз аортального клапана – це звуження отвору аортального клапана, що перешкоджає нормальному протіканню крові з лівого шлуночку серця.Зазвичай скарг на здоров’я у хворих із такою патологією немає, однак із прогресування захворювання здатність лівого шлуночку до адекватного скорочення знижується, його порожнина збільшується, як наслідок – починають страждати інші серцеві клапани, організм не отримує достатньої кількості збагаченої киснем крові, тож ризик раптової серцевої смерті зростає щодня.

– Як сказали лікарі, зараз оцей отвір у серці Толі дуже маленький, тож часу ми не маємо. Із 14 серпня його готове прийняти кардіохірургічне відділення Чернігівської міської лікарні №2. Його очільник – кардіохірург Ігор Венгер – готовий прооперувати Толю, однак, поки його обстежуватимуть і готуватимуть до операції, маємо зібрати гроші на необхідні для оперативного втручання матеріали – безкоштовних немає. Якщо чесно, просто не придумаємо, де так швидко взяти таку суму. Я вже і кредит оформила, а все одно не вистачає.

Зараз кожен день для Анатолія Лемеша – на вагу золота. І хто, як не наша енергетична родина, зможе його підтримати і допомогти? Навіть невеликі пожертви, складені докупи, наблизять час, коли Анатолію Івановичу зможуть зробити оаперацію, яка врятує його життя. Тож давайте об’єднаємось для спільної доброї справи!

Свої внески ви можете перерахувати:

на картку ПриватБанку № 4731 2196 4665 7068 (Лемеш Тетяна Олександрівна);

на картку Укргазбанку №5355 0820 1721 8098 (Лемеш Анатолій Іванович).