Закриття благодійного топ-турніру пам’яті героїв-енергетиків «Дякуємо. Пам’ятаємо. Переможемо» в Івано-Франківську почалося із хвилини мовчання – колеги з інших енергетичних підприємств, які брали в ньому участь, розділили горе чернігівців, які постраждали під час удару по драматичному театру в центрі міста 19 серпня.

Всього одна гра залишалася команді АТ «Чернігівобленерго», коли її гравці дізналися страшну новину. А тому час, який мав піти на тренування, енергетики витратили на дзвінки рідним та знайомим. Зібратися після цього було направду дуже важко. Крім того, й останній суперник Товариству дістався непростий – команда ТОВ «Прикарпатенерготрейд», яка була одним із фаворитів турніру. Незважаючи на це, чернігівці показали просто-таки фантастичну гру, обігравши суперників з рахунком 2:1 – похизуватися таким результатом не змогли навіть команди у верхівці турнірної таблиці. 

Не менш достойно грала наша команда і до цього. Систему змагань організатори турніру обрали швейцарську, а тому складався турнір із шести турів. За підсумками кожного туру складався поточний рейтинг команд і впродовж кожного туру команда грала із сусідньою в рейтингу. Єдине – команди, які вже грали між собою в попередніх турах, вдруге зустрічатися не могли. Усі ці нюанси враховувала спеціальна комп’ютерна програма при побудові пар суперників на наступний тур. Таким чином, окрім «Прикарпатенерготрейд» у суперники нашим енергетикам дісталися:

1. ДТЕК «Київські електромережі» (1:1)

2. ДТЕК «Київські регіональні електромережі» (1:2 на користь суперників)

3. ДТЕК «Одеські електромережі» (1:1)

4. АТ «Черкасиобленерго» (1:1)

5. АТ «Миколаївобленерго» (1:0 на користь нашої команди)

Тут було все – вдалі подачі, майстерно розіграні комбінації, які дозволяли забивати голи, нестримний натиск на суперника і шалений захист своїх воріт, падіння і справжні емоції. У результаті наша команда опинилася у середині турнірної таблиці із 14 позицій. Однак зайняте місце цього разу було зовсім неважливим, бо ж із самого початку організовувалося усе це не для самого футболу.

– Це турнір не про футбол, а про пам’ять, про благодійність, – нагадав під час закриття турніру Голова правління АТ «Прикарпаттяобленерго» Олександр Бубен.

А тому переможців і переможених тут не було. Після закінчення ігор кожній команді-учасниці турніру вручили символічний кубок, вкотре згадавши тих, кому присвячувався цей захід – енергетиків з усіх куточків України, які стали жертвами російської агресії.

– Сьогодні ми разом пишемо сторінки пам’яті про своїх колег, які загинули в побуті, під час виконання службових обов’язків або на бойовому завданні, – наголосив Олександр Бубен. – Вони назавжди у наших серцях.

– Такий турнір – це гарна можливість поспілкуватися з колегами, обговорити з ними не лише звичні для нас проблеми в енергетичній галузі, а й співпрацю у низці соціальних питань, – поділився Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – Ми маємо допомогти колегам, які постраждали через наступ рашистів, а таких на нашому підприємстві, на жаль, чимало. Це і ті, хто втратив рідних, і ті, хто залишився без житла, і ті, хто зазнав морального або фізичного насильства, і, звісно ж, наші ветерани. Можливо, зараз ми ще не повністю розуміємо, якою саме має бути наша допомога, можливо, не завжди відчуваємо, чого від нас очікують такі колеги. Усе це – наше завдання на найближче майбутнє. І з ним ми точно впораємось!