Як підприємства можуть проявити свою вдячність тим, хто за незалежність України віддав власне життя? Як підтримати родини загиблих героїв-енергетиків? Як адаптувати до мирного життя і звичної роботи колег, які повернулися з передової? Як допомогти ветеранам покращити своє ментальне здоров’я? Як бути ефективними у допомозі ЗСУ та енергетикам, які боронять свою державу в їх складі? Який внесок у Перемогу може зробити кожен із нас? Ці та інші наболілі для суспільства загалом і для енергетичних спільнот зокрема теми і були підняті під час тематичних зустрічей у рамках благодійного топ-турніру пам’яті героїв-енергетиків «Дякуємо. Пам’ятаємо. Переможемо». Організатори – АТ «Прикарпаттяобленерго» – умовно розділили їх на три блоки: «Пам’ять: як компаніям бути вдячними», «Благодійність: як компаніям бути ефективними», «Ветерани: як компаніям бути дружніми».

– Пам’ять має бути світлою. Якщо говорити про ветеранів, то ми розуміємо, що не можемо ігнорувати ті зусилля, які вони витратили, ті емоції, які вони пережили, ті навантаження, які випали на їхню долю, а тому має бути особливе ставлення до таких людей у компаніях. Як і до сімей загиблих героїв-енергетиків, – наголосила голова профспілкового комітету АТ «Прикарпаттяобленерго» Ольга Тишко.

Виступили спікерами під час тематичних зустрічей і представники АТ «Чернігівобленерго», адже соціальний досвід у нашої компанії доволі специфічний.

– Робота в період окупації, коли немає можливості допомогти ані матеріально, ані морально, благодійні проєкти, направлені на людей, які внаслідок агресії росії втратили рідних або залишилися без житла, психологічна допомога тим, хто не може оговтатися після періоду активних бойових дій в області або ж і взагалі став жертвою фізичного та морального насильства з боку росіян – такі проблеми, на щастя, були далеко не у кожному енергетичному підприємстві. Наше з ними зіштовхнулося й одразу ж почало шукати ефективні методи їх розв’язання, тож зараз нам є чим поділитися з колегами, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Ну і, звісно ж, ніколи не буде зайвим запозичити чиїсь вдалі ідеї, адже мета у нас всіх одна – завжди пам’ятати тих, хто за свободу України віддав своє життя, допомагати тим, чиє життя змінила війна, і разом іти до Перемоги!