Завтра 1 вересня, а отже і для учнів, і для батьків починається черговий навчальний етап. У Міністерстві освіти України очікують, що цього року близько 85% шкіл розпочнуть його очно або принаймні зі змішаною формою навчання. Звісно, чи зможуть учні провчитися цей рік очно до кінця, не знає ніхто, однак налаштовуємось на позитив!

– На жаль, на Чернігівщині, частина якої і досі перебуває в зоні активних бойових дій, свої двері відкриють далеко не всі школи. Прифронтова зона, як і раніше, залишитися на дистанційці. Однак, якою б не була форма навчання, ми не можемо позбавити наших першачків традиційних подарунків до Дня знань, адже точно знаємо, що вони на них чекають, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Уже не перший рік перед початком навчального року наше підприємство дарує дітям, які вперше підуть до школи, рюкзаки. Це і зниження фінансового навантаження на батьків, тим більше у такий складний час, і просто приємний сюрприз, ще одне нагадування про те, що потреби персоналу та якість їхнього життя компанії небайдужі.

Цього року до першого класу АТ «Чернігівобленерго» проводжає 79 дітлахів – 39 хлопчиків і 40 дівчаток.

– Кожному із них ми передали якісний і гарний рюкзак, – каже Іван Тимошенко. – При виборі намагалися враховувати вподобання сьогоднішніх школярів. Сподіваємось, ці рюкзаки стануть для них іще однією мотивацією гарно навчатися. Можливо, хтось і не знає, але українці належать до числа найбільш освічених націй. За кількістю громадян з вищою освітою Україна посідає 4 місце у світі! Впевнені, що з часом до цієї когорти освічених людей долучаться і наші сьогоднішні першачки!