Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик та в.о. технічного директора підприємства Олександр Марчук зустрілися з представниками французької громадської організації «Electriciens sans frontières» («Електрики без кордонів») Франсуа Грюневальдом та Дідье Іссеном.

«Electriciens sans frontières» – міжнародна недержавна організація солідарності, яка з 1986 року бореться з нерівністю в доступі до електроенергії та води у світі. Мета організації – сприяння економічному і людському розвитку завдяки використанню відновлювальних джерел енергії.

Після початку повномасштабного вторгнення росіян французи дуже підтримали Чернігівщину і зараз активно допомагають у відновленні зруйнованих обстрілами об’єктів. Знаючи, що мережа електропостачання області у період лютого-березня 2022 року дуже постраждала і попри усі зусилля енергетиків досі повністю не відновлена, представники «Електриків без кордонів» вирішили дізнатися про потреби оператора системи розподілу, щоб у майбутньому за можливості допомогти.

– Як розповіли наші гості, завдання їхньої організації – знайти в Європі спонсорів, які допоможуть у відновленні конкретної галузі. Саме тому вони хотіли б знати і наші потреби, адже енергетика – один із тих напрямків, яким вони опікуються, – говорить Олександр Марчук. – Звісно, ми окреслили їм проблеми в енергетичній системі області. Із квітня 2022 року, коли рашисти полишили територію Чернігівщини, як такого відновлення електромережі у нас не відбулося, відбулося включення в роботу 100% наших споживачів. Але досі надійність електропостачання, яку до повномасштабного вторгнення ми усіма способами намагалися підняти, залишає бажати кращого.

– Ми дуже вдячні міжнародним партнерам за увагу до роботи нашої компанії, – наголосив Сергій Фелик. – Пошкодження в мережах, спричинені обстрілами росіян протягом лютого-березня 2022 року, настільки значні, що їх наслідки ми усуватимемо ще довго. Тим більше, що ситуація і далі ускладнюється через постійні обстріли прикордоння (до деяких об’єктів працівники нашої компанії не можуть потрапити місяцями) і загальне недофінансування галузі. Тому іще раз величезне спасибі усім, хто нам зараз допомагає! Саме завдяки цьому ми маємо змогу і далі відновлювати мережі і забезпечувати електропостачанням усіх своїх споживачів. «Чернігівобленерго» дуже цінує підтримку міжнародних партнерів і сподівається на подальшу співпрацю!