Ще 27 травня у Києві відбувся благодійний турнір з футболу серед енергетичних компаній України «ENERGY CUP-2023», організований бізнес-спільнотою «Energy Club». Участь у турнірі взяли 12 компаній, в тому числі й АТ «Чернігівобленерго». І хоч наша команда переможцем не стала, головну місію турніру (благодійну!) ми виконали – усі внески команд за участь «Energy Club» спрямував на придбання FPV-дронів для бойової групи К-2 54-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.

FPV-дрони – це безпілотні літальні апарати, які оснащені камерою, що передає зображення в режимі реального часу на екран оператора. Вони широко використовуються в армії для спостереження та розвідки, дають змогу швидко завдавати удару, перебуваючи у відносній безпеці, і є дуже точними боєприпасами, що вражають навіть рухому техніку. Саме такі дрони від енергетиків днями доставили хлопцям на передову.

– Ми вдячні усім, хто долучився до цього благодійного заходу, адже разом ми можемо зробити більше для нашої Перемоги, – наголосив президент «Energy Club» Андрій Костриця. – Ці дрони допоможуть українським військовим виконувати свої завдання більш ефективно і безпечно.

– Допомога українським військовим – це та неенергетична складова роботи нашої компанії, від якої ми ніколи не відмовляємось. Навіть в умовах обмежених ресурсів «Чернігівобленерго» завжди робить усе можливе, щоб підтримати українських захисників, – каже голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Тож футбольний турнір, організований «Energy Club», об’єднав приємне із корисним. Футбол – одна із найулюбленіших спортивних ігор чернігівських енергетиків, турніри між своїми підрозділами ми проводимо регулярно, а тому було дуже цікаво порівняти свої сили з тими командами, потенціалу яких ми не знали. Тож від турніру ми отримали подвійне задоволення – і спортивне, і моральне. Бо що б і де ми зараз не робили, все одне думками кожен завжди поряд із тими, хто дозволяє нам жити і працювати в більш-менш спокійних умовах. Військові – це основа добробуту нашої країни, тож маємо робити все, щоб підтримати їх і морально, і матеріально. Усі інші питання будуть актуальними вже після Перемоги!