День захисників і захисниць України, який із цього року ми відзначаємо 1 жовтня, – велике свято для чернігівських енергетиків. По-перше, саме наші хоробрі воїни допомагають працівникам АТ «Чернігівобленерго» виконувати свою роботу в зоні бойових дій максимально безпечно, по-друге, чимало наших колег зараз і самі боронять незалежність України на передовій. Не дивно, що напередодні цього дня колектив Чернігівського РЕМ, 14 працівників якого зараз перебувають у лавах різних військових формувань, вирішив привітати своїх мужніх колег з їхнім, можна сказати, другим професійним святом.

– Військових зараз підтримує вся Україна, і ми не виняток. Тим більше, що серед захисників люди, яких ми добре знаємо, з якими пліч-о-пліч пропрацювали не один рік, – говорить директор Чернігівського РЕМ Ігор Апанасенко. – Юрій Горелько, Олександр Губар, Олександр Лазар, Віктор Медвідь, Ілля Нікешин, Юрій Остапенко, Дмитро Палій, Юрій Костюченко, Сергій Кравцов, Михайло Юльчієв, Павло Заяць, Сергій Пінчук, Тетяна Парамонова (так-так, серед мобілізованих у нашому РЕМ є й захисниця!) – це наша гордість і наша надія! Мабуть, всі уже порахували, що названо лише 13 імен. 14-те – наш великий біль… 21 липня під час виконання бойового завдання в районі Малої Токмачівки Запорізької області безвісти зник старший розвідник-снайпер (а для нас електромонтер з експлуатації розподільних мереж) Олексій Сокоринський. Після масованого обстрілу, під який потрапили наші воїни під час наступально-штурмових дій, серед загиблих, поранених та тих, хто повернувся неушкодженим, його не було. Місцезнаходження Олексія не відоме і досі. Та ми сподіваємось на краще і чекаємо обнадійливої інформації!

Привітали воїнів-енергетиків працівники Чернігівського РЕМ дуже символічними і корисними подарунками – потужними павербанками, які точно згодяться їм як у польових, так і в побутових умовах.

– Оскільки, на жаль, поки що привітати Ігоря Сокоринського ми не можемо, подарунок до Дня захисників ми вирішили зробити його маленькому сину Дмитрику, якому скоро виповниться два роки. Звісно, павербанк його навряд чи зацікавив би, а тому ми вирішили, що солодощі порадують його більше, – каже Ігор Апанасенко. – Головне ж – щоб кожен наш колега розумів, що ми про нього не забули, про кожного ми думаємо, за долю кожного вболіваємо, і за потреби завжди прийдемо на допомогу! Ми – одна енергетична родина і маємо завжди підтримувати одне одного, тим більше у такі важкі часи!