Через рашистську навалу минулого року АТ «Чернігівобленерго» довелося відмовитися від низки традиційних заходів, які компанія зазвичай влаштовувала для працівників підприємства. Потрапила у цей список і зустріч із ветеранами галузі. Найперше – через безпекові ризики. І ось 3 жовтня, вперше з початку повномасштабної війни, керівництво та профспілковий комітет Товариства нарешті зібрали ветеранів підприємства, які свого часу займали керівні посади у структурних та відокремлених підрозділах компанії. Однак, якщо раніше такі зустрічі починалися з цікавих екскурсій і веселих історій, то зараз на заміну їм прийшли розмови про серйозне.

– Що сказати, повномасштабна війна зламала всі наші плани. А вони були направду грандіозними, – поділився з ветеранами Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – Ми змінили політику компанії стосовно експлуатації мереж, стосовно їх модернізації та реконструкції. Раніше більше уваги приділялося великим об’єктам, а тому наші абоненти не завжди відчували покращення на собі, тож ми зробили ставку на значне збільшення реконструкцій у розподільних мережах. Однак… 2022 рік був дуже складним, фактично ми ані копійки у реконструкцію мереж не вклали. Забігаючи наперед, можу сказати, що, хоч 2023-й теж був складним у фінансовому плані, зробити нам вдалося набагато більше. Масштабні плани у нас і в подальшому. «Чернігівобленерго» одним із перших отримало План розвитку на наступні роки й основний наголос у ньому зроблено все-таки на реконструкцію розподільних мереж. І для цього ми обов’язково використовуватимемо нові підходи і технології.

Побачити, які саме, ветерани «Чернігівобленерго» змогли на власні очі. Щоправда, на відео. А наживо – уже готовий результат: одну із нових підстанцій, збудованих й обладнаних за всіма сучасними технологіями. Бо ж такими реконструкціями працівники компанії займаються вже не перший місяць. 

– Та головним нашим надбанням і головною цінністю незмінно залишається персонал, – наголосив Сергій Фелик. – Обладнання можна замінити, відремонтувати чи утилізувати. Якщо ж ми втрачаємо кваліфікованого працівника, то це насправді вагома втрата. І часто просто незамінна. Тож хочу, щоб і ви завжди пам’ятали, що наше підприємство вам зобов’язане! За вашу роботу, за ваш внесок у розвиток компанії. Тож якщо у вас виникнуть якісь проблеми, знайте: і керівництво підприємства, і профспілковий комітет завжди готові вам допомогти. Такий зв’язок поколінь не має втратитись ніколи!

– Дуже приємно, що тут про нас не забувають. І постійно дарують гарну можливість побачитися, згадати роки, які ми віддали компанії, поділитися новинами. Тим більше у такий складний час. Ми за це щиро вдячні! – у свою чергу відзначив голова Ради ветеранів праці АТ «Чернігівобленерго» Леонід Приступа. – А ще вдячні долі, що стали частиною великої родини «Чернігівобленерго». 

І правда, в нашому Товаристві про ветеранів-енергетиків не забувають ніколи. Їхній досвід – це стимул працювати іще краще, їхні імена – еталон висококваліфікованих енергетиків. І поки зберігається оця наступність поколінь, компанія житиме і розвиватиметься!