«Мало мати хороший розум, головне – добре його застосовувати», – говорив відомий математик Рене Декарт. І наші енергетики добре знають, як це робити. 14 жовтня 11 команд структурних та відокремлених підрозділів АТ «Чернігівобленерго», а також команда ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» зібралися уже на четверту інтелектуальну гру «Національний Quiz». Та основною її метою був зовсім не виграш і тріумф розуму, а, як і в усіх попередніх змаганнях, – благодійність.

– У такий складний час для нашої країни, коли щодня кожен із нас пильно слідкує за новинною стрічкою і кожну втрату української армії сприймає як особисте горе, просто необхідно знаходити бодай якусь можливість відволіктися від сумних думок, розслабитись, приємно і з позитивними думками провести час, щоб потім із новими силами поринути в допомогу нашим захисникам, – каже голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Саме тому ми постійно намагаємось поєднати приємне із корисним – відпочинок і донати на ЗСУ.

Але гра є гра і протягом восьми раундів 12 команд запекло змагалися у розумовому батлі. Протягом турніру бали невпинно росли, назви команд у підсумковій таблиці постійно мінялися місцями, а тому вирахувати потенційного переможця було неможливо. І ось усі раунди позаду і на екран виводяться підсумки гри. Скажемо так: розрив у балах між першим та останнім місцем був доволі суттєвим – аж у 24 (!) бали. Призові ж місця розділилися так:

1 місце – Дирекція технічна (42 бали)

2 місце – Дирекція ІТ (39,5 балів)

3 місце – Ніжинський РЕМ (39,5 балів)

– Оскільки дві команди набрали однакову кількість балів, першість з-поміж них ми, за правилами гри, вираховували за результатами останнього раунду «Пан або пропав». Хто у цьому раунді здобув більше балів, той у турнірній таблиці і вище, – пояснив організатор «Національний Quiz» Володимир Березинський.

А ось спецприз за найяскравіші емоції – пляшка лікеру – котрий рік поспіль заслужено дістався дівчатам із команди ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ».

– Думаю, свято розуму у нас вдалося, – підсумував під час вручення нагород директор з персоналу АТ «Чернігівобленерго» Валерій Журбін. – Та головне, що виконана основна місія цього заходу – зібрана допомога нашим хлопцям-енергетикам, які зараз на передовій забезпечують нам можливість працювати у більш-менш спокійних умовах.

Усього під час гри було зібрано 14650 гривень. Їх профспілковий комітет Товариства долучив до суми попередніх внесків і вже готує звіт про використання цих коштів на потреби наших захисників.

Разом переможемо!