Боулінг – гра захоплююча й азартна. Це і спорт, і розвага, і чудова нагода провести час із сім’єю або друзями. А тому не дивно, що працівники АТ «Чернігівобленерго» щороку залюбки збираються на такі змагання в одному з чернігівських боулінг-клубів. Щоправда, хтось ставиться до цієї гри більш поблажливо, не вважаючи за потрібне якось особливо до неї готуватись, хтось же навпаки – обирає зручніше взуття, ретельно обдивляється підготовку доріжки й вираховує потрібний розмір кулі. До речі, а чи знали ви, що цифри на кулях для гри в боулінг – це їх конкретна вага, ось тільки не в кілограмах, а в фунтах. Наприклад, стандартна куля №10 має вагу 4,54 кілограма, це і є 10 фунтів. А тепер лайфхак! Прийнятна вага кулі для гравця має становити 10% від його ваги. Тобто людині, вага якої 60 кілограмів, найбільше підійдуть кулі №13 та №14. Є й більш практичний спосіб знайти «свою» кулю – взяти обрану в руку і затримати в такому положенні на 10 секунд. Якщо вам важко, зменште вагу, дуже легко – збільште.

Не знаємо, чи використовували ці методи наші енергетики, але всі 20 фреймів між дев’ятьма командами, які зголосилися взяти участь у цих змаганнях, пройшли дуже жваво, азартно і з відмінними результатами.

У командному заліку трійка переможців цього року виглядала так:

перше місце – команда Чернігівських МЕМ (Олег Новик, Дмитро Міненко, Алла Багмут та Валерія Циновник);

друге місце – Збірна АУП (Тарас Калюжний, Євгеній Щерба, Тетяна Прозерська та Людмила Субоч);

третє місце – команда ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» (Іван Матвієнко, Артем Трет’як, Наталія Зогій та Валентина Палієнко).

Лідерами в чоловічому заліку стали:

перше місце – Тарас Калюжний (збірна АУП) – 267 балів;

друге місце – Олександр Строгий (Бахмацький РЕМ) – 239 балів;

третє місце – Дмитро Міненко (Чернігівські МЕМ) – 230 балів.

В особистому жіночому заліку турнірна таблиця мала такий вигляд:

перше місце – Зорина Кульгейко (Дирекція технічна) – 235 балів;

друге місце – Алла Багмут (Чернігівські МЕМ) – 219 балів;

третє місце – Ірина Біла (Дирекція комерційна) – 204 бали.

– Дивлячись, як під час гри світилися очі у гравців, з якою радістю і щирими посмішками вони кидали кулі, раділи страйкам і вболівали за колег, розумієш – такі заходи обов’язково потрібні, а надто зараз, коли щодня у кожного з нас є чимало приводів для суму, – наголосив під час нагородження директор технічний АТ «Чернігівобленерго» Олександр Марчук.

– А головне – це змагання, як і кожне, що проходить у нас після повномасштабного вторгнення рашистів, найперше має благодійну мету – збір коштів на потреби колег-енергетиків, які зараз боронять свободу України у лавах різних військових формувань. Тож головний атрибут цих змагань – не кулі, кеглі чи доріжки, а скринька для збору благодійних внесків, – додав голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Ми дуже раді, що всі це розуміють і долучаються до цієї ініціативи профспілкового комітету компанії.

До речі, частину коштів, зібраних на попередніх змаганнях (а ви пам’ятаєте, що всі внески ми зібрали докупи, щоб придбати для наших хлопців щось направду вагоме), профспілковий комітет уже витратив на необхідні для наших захисників речі. Які саме? Про це ми дуже скоро вам розповімо.