Як ми і говорили раніше, День Святого Миколая для дітей чернігівських енергетиків продовжився навіть після трьох днів розваг у «Цікавій кімнаті» та сюрпризів із традиційними солодощами. У неділю, 10 грудня, вони мали змогу відвідати тематичний парк відпочинку «Зимова країна на ВДНГ» у Києві.

Цього року проєкт «Зимова країна» запустили під гаслом «Поділись світлом». І, за словами організаторів, це не лише про можливі блекаути, а й про фізичну і моральну взаємодопомогу, про підтримку одне одного у складні моменти життя. Саме ж зимове містечко максимально адаптували до реалій сьогодення – усі локації були забезпечені автономними джерелами живлення на випадок відключень світла, а одразу у трьох павільйонах містилися комфортні укриття. На щастя, скористатися ними потреби не виявилося.

Ялинка, різдвяний ярмарок, ковзанка, вуличні атракціони, оранжерея, фуд-корт – усі ключові зимові локації парку не змінилися, однак додалася одна цікавинка – виставка-казка крижаних скульптур «Снігова королева», що об’єднала у собі крижану експозицію та аудіовиставу. Усі ці місця діти з батьками могли відвідувати на власний розсуд, головною ж і обов’язковою родзинкою свята, на яку чекали усі, стала «Різдвяна Фабрика Мрій» – казкове містечко, де ельфи виготовляють ялинкові кульки зі скла і здійснюють мрії. Казкова атмосфера, казкові персонажі і врешті-решт казкові скляні кульки у подарунок, які кожен маленький відвідувач зможе вдома розфарбувати на власний смак і прикрасити таким чином ялинку, – підкорили серце не лише дітлахів, а й дорослих.

– Святковий настрій та незабутні емоції – це саме той результат, який ми і хотіли отримати після відвідування «Зимової країни», – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – І нам це вдалося! Це було дуже добре видно по щирих дитячих посмішках, по дитячих очах, що просто горіли. І дуже хотілося б, щоб оці відчуття казки і дива, які діти привезли з собою зі столиці, ще довго зберігалося у їхніх серцях. А ще… У майстерні ельфів усі загадали одне бажання – Перемогу України. Сподіватимемось, що наступного року воно обов’язково здійсниться.