АТ «Чернігівобленерго» продовжує розвивати свої канали телекомунікації зі споживачами електроенергії. І цього разу зміни торкнулися форми зворотного зв’язку на офіційному сайті компанії.

– Ми змінили функціонал цього каналу телекомунікації на більш зручний для споживача і передбачили автоматизацію обробки звернень, що мають статус термінових, – пояснює начальник кол-центру АТ «Чернігівобленерго» Олександр Шабалін. – Якщо раніше за допомогою форми зворотного зв’язку споживач міг залишити звернення у довільній формі, часто забуваючи вказати особисті дані або ж нечітко формулюючи суть проблеми, то тепер сама форма онлайн-звернення підкаже йому, що саме треба зазначити, щоб заявка одразу ж потрапила в роботу. Крім того, тепер усі термінові звернення оброблятимуться автоматично, тобто нові заявки потраплятимуть одразу до диспетчерів або до інших профільних фахівців, а у відповідь на заявки, за адресами яких вже зареєстрована аварійна ситуація, буде приходити пояснення, як у чат-боті – причина перерви в електропостачанні та термін усунення пошкодження.

Єдине, що має знати користувач, щоб скористатися цією опцією, – номер свого особового рахунку (або принаймні точну адресу та повне ім’я споживача, який уклав угоду на розподіл електроенергії). Ну і прохання максимально чітко відповідати на запитання при опитуванні, яке запропонує форма онлайн-звернення. Це значно прискорить обробку заявки і підготовку відповіді.

– Процедура обробки звернення через цей канал телекомунікації аналогічна телефонному дзвінку оператору або зверненню через чат-бот, – говорить Олександр Шабалін. – Ба більше – має суттєву перевагу, адже коли у пікові години телефонія кол-центру перевантажена, скористатися цим інструментом можна будь-якої хвилини, не чекаючи на відповідь оператора, результат же буде аналогічним. На нашу думку, це значно розширить можливості споживачів у питанні комунікації з АТ «Чернігівобленерго» і підвищить оперативність обробки звернень. Фактично це такий-собі онлайн-кол-центр у кол-центрі.

Ідея впровадження такої вдосконаленої форми зворотного зв’язку на сайті АТ «Чернігівобленерго» розглядалася іще наприкінці 2021-го – на початку 2022 року. Однак із відомих причин її реалізацію довелося відкласти.

– Тепер же усіх споживачів, які мають доступ до Інтернету, ми хочемо максимально скерувати на користування нашими онлайн-ресурсами, особливо у періоди пікового навантаження на кол-центр, – каже Олександр Шабалін. – Телефонія має залишатися інструментом зв’язку для тих, хто Інтернетом не користується взагалі або ж у якийсь момент не має можливості потрапити в зону Інтернет-сигналу.

Отож шукайте кнопку "Онлайн-звернення" на головній сторінці сайту (вгорі) і користуйтеся!