Енергетичний комплекс завжди посідав почесне місце в економіці України. І не дарма. Адже сьогодні без електроенергії не обходиться жодна квартира, організація чи підприємство. Щодня ми ходимо освітленими вулицями, вмикаємо світло, телевізор та інші побутові прилади у своїх оселях, приймаємо гарячий душ та гріємось біля теплих батарей. І все це завдяки енергетиці. Мало того, попри війну, яка охопила всю територію України, ця галузь продовжує активно розвиватися – створюється нове законодавство, впроваджуються сучасні технології, залучаються іноземні інвестиції. А тому 22 грудня – День енергетика – це свято не лише тих, хто працює на підприємствах енергетичного комплексу, а й усіх споживачів, які користуються продуктами праці енергетиків. Це підкреслили усі гості, які завітали сьогодні в АТ «Чернігівобленерго», щоб привітати із професійним святом його працівників.

– Протягом останніх років ми пережили чимало. Пам’ятаю, як у березні минулого року разом з керівництвом «Чернігівобленерго» ми думали, чи варто енергетикам виїжджати на ремонти ліній, ризикуючи життям, якщо за години, а той й хвилини, рашисти знову їх пошкодять, і сходились на тому, що варто, бо це дає надію, а в несприятливих умовах без надії людина дуже швидко згасає, втрачаючи сенс життя. Тож дякую за надію! – звернувся до енергетиків начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. – Дуже важливо розуміти, що війна не закінчилася і попереду ще багато роботи. І я дуже радий, що енергетичний фронт, на якому ми також воюємо, має таких потужних бійців, як у нашій області. Коли ми говоримо про захисників і захисниць – це, безперечно, і про вас також.

– З початком агресії росії населення України в одну мить відчуло, що таке енергетика, що таке світло у кожному домі, – долучилася до привітань перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш. – Нам здавалося, що це щось звичне, доступне, що буде завжди, але ворог нагадав нам про інше. І сьогодні я хочу подякувати всім працівникам енергетичної сфери за відданість своїй справі, за професіоналізм, за вірність нашим людям, заради яких ви, ризикуючи своїм життям, давали світло. Це той вогонь, який давав і дає надію на Перемогу.

Цього року нагороди різного рівня до Дня енергетика отримав 201 працівник АТ «Чернігівобленерго»: 69 – з апарату управління, 30 – із Корюківського РЕМ, 25 – з Чернігівського РЕМ, 23 – із Прилуцького РЕМ, 20 – із Бахмацького РЕМ, 18 – із Чернігівських МЕМ та 16 – з Ніжинського РЕМ. Усі вони заслужені відданістю професії у всі часи, важкою працею у небезпечних умовах, втіленням у життя ризикованих рішень і попри все невичерпною енергією!

– Цього дня ми завжди підбиваємо підсумки року, – звернувся до колег Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – І зараз я хочу сказати про головне – подякувати за цей рік усім працівникам нашої компанії! Ми стикнулися з різними проблемами – обстрілом мереж, блекаутами, недостатністю фінансування. Усе це могло привести до втрати найціннішого в нашій галузі – персоналу. Протягом року фінансові проблеми навіть не дозволяли нам в повному обсязі виплачувати зарплату. І величезне спасибі, що ви поставилися до цього з розумінням. Незважаючи ні на що, ви сумлінно працювали і цілодобово забезпечували електропостачанням мешканців області. Дякую за те, що разом ми пережили всі проблеми і тепер з позитивними результатами зустрічатимемо Новий рік. Побажати ж хочу лише одного – щоб наступного року ми зустріли Перемогу!

‼ Шановні енергетики! Іще раз прийміть найщиріші привітання зі своїм професійним святом! Щодня ви прикладаєте максимум своїх зусиль, щоб кожен мешканець нашої області міг безперешкодно користуватися таким благом цивілізації, як електроенергія. Тож нехай і в вашому житті постійними супутниками будуть благополуччя, спокій, комфорт і впевненість у завтрашньому дні!