День енергетика українці відсвяткували рівно тиждень тому, однак працівники АТ «Чернігівобленерго» продовжують отримувати заслужені нагороди за свою невтомну, складну і часто небезпечну працю.

Цього року до свята нашим енергетикам дісталося аж шість державних нагород.

Ордени «За заслуги» ІІІ ступеня отримали:

• Анатолій Лавренко – електромонтер з ремонту повітряних ліній електропередачі 5 розряду Чернігівської виробничої дільниці №1 Північної зони обслуговування служби ліній електропередачі 35 кВ і вище;

• Ірина Шалапуда – електромонтер з обслуговування підстанцій 4 групи Південної зони обслуговування служби підстанцій 35 кВ і вище.

Почесні грамоти Кабінету Міністрів України:

• Олександр Байдала – майстер дільниці 1 групи Семенівської дільниці з експлуатації електромереж №3 Семенівської дільниці ВП Корюківського РЕМ;

• Костянтин Зенцов – інженер 1 категорії Чернігівської дільниці служби релейного захисту і автоматики;

• Олександр Зуєв – електромонтер з експлуатації розподільних мереж 5 групи Новгород-Сіверської дільниці з експлуатації розподільних мереж №4 Новгород-Сіверської дільниці Корюківського РЕМ;

• Олександр Мухортов – електромонтер оперативно-виїзної бригади 5 групи Бахмацької дільниці Бахмацького РЕМ.

Іще одна вагома нагорода – нагрудний знак «Відмінник енергетики України» від Міністерства енергетики – дісталася старшому майстру Семенівської дільниці Корюківського РЕМ Юрію Сухіну.

Анатолій Лавренко та Ірина Шалапуда свої відзнаки отримали ще 22 грудня у Києві – їх їм вручив особисто Президент України Володимир Зеленський. А ось Олександру Байдалі, Олександру Зуєву та Юрію Сухіну їхні нагороди передав Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. Для цього вчора, 28 грудня, він вирушив у прикордонну Семенівську дільницю. Вона – одна з чотирьох, працівники якої і досі працюють в умовах активних бойових дій.

– Колектив – це найбільша гордість і найголовніше надбання нашої компанії. Я пишаюся кожним, хто у такий непростий час не покинув своєї професії, а продовжує мужньо нести варту складного енергетичного фронту, – зазначив Сергій Фелик. – Усі ви не раз довели, що варті найвищих нагород, тож для мене велика радість і справжня честь вручити їх вам. Сподіваюся, уже скоро прийде час, коли ми нарешті повернемось до звичних умов нашої роботи, а поки продовжуємо триматись! Ваша робота не менш важлива, ніж робота військових. Усі ми маємо бути надійним тилом захисників, і я ще раз дякую, що ви є саме такими – надійними і міцними!

Іще ж дві державні нагороди очікують на своїх власників. Сподіваємось, в усіх нагороджених вони будуть не останніми!