Традиції веселого щедрування вихованців ДНЗ №36 «Дивограй» уже 18 років! Енергетики щороку з нетерпінням чекали приходу малих щедрувальників на своє підприємство, однак із 2021 року традицію довелося змінити – спочатку коронавірус, а потім і війна внесли свої корективи у будні і свята кожного українця. Тож другий рік поспіль представники нашого підприємства самі ходять на свято щедрівок до дітлахів «Дивограю» і другий рік поспіль відбувається воно у бомбосховищі.

– За два останні роки не лише ми, дорослі, а й діти стали донеможна практичними. Іще недавно хто б міг подумати, що за чотири хвилини навіть найменша малеча зможе швидко одягнутися і добігти до бомбосховища? А зараз вони це можуть. Діти стійко переносять усі негаразди нашого теперішнього життя, хоча… не повинні. Вони мають жити у мирі, щасті і радості! – звернулася до гостей свята директорка ДНЗ №36 «Дивограй» Тетяна Ярмоленко.

Саме оцим бажання миру, щастя і радості і було просякнуте усе свято. У якийсь момент гості щиро сміялися, у якийсь – співпереживали, а в якийсь – навіть утирали сльози. Наприкінці ж святкового дійства усім їм подарували (також уже традиційно!) справжні обереги – зроблених власноруч ангелів та невеличкі ниточки-браслети.

– Ці обереги намолені. Ми часто передаємо такі бійцям на передову. Повірте, вони справді зберігають життя, – посміхнулася Тетяна Ярмоленко.

До речі, були серед гостей «Дивограю» і військові. Їм найперше вручили обереги, а ще… нащедровані малюками гроші – на самому початку свята дітлахи хором повідомили, що віддадуть усе зароблене піснями і танцями захисникам.

– Діти – це лакмусовий папірець нашого суспільства, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – І протягом останніх років ми чітко бачимо, як змінюється їхня свідомість. Звісно, це просто чудово, що ще дошкільнятами вони розуміють, що зараз підтримка військових у нашій країні – це першочергове завдання кожного. З іншого ж боку – ну хіба така малеча має думати про забезпечення армії, а не про іграшки, смаколики і розваги? Дуже хочеться, щоб нарешті прийшла Перемога і настав мир, щоб усе нарешті могло повернутися на свої місця: діти – рости, гратися і розвиватися, а дорослі – забезпечувати їм цю можливість. Я впевнений: це точно буде! Для цього ми робимо й робитимемо надалі все від нас залежне.