Дорогі українці!

22 січня – особлива дата в нашій історії, адже саме в цей день у 1918 році було проголошено незалежність Української Народної Республіки, а рівно за рік – у 1919-му – Акт злуки українських земель.

«Однині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка», – говорилося в IV Універсалі Української Центральної Ради. Це рішення стало справжнім щастям для всіх українців. Однак за часів окупаційного радянського режиму будь-яка згадка про нього знищувалася, а 22 січня більшовики обізвали «контрреволюційним святом». На щастя, зараз ми, українці, самі визначаємо, які свята і коли відзначати. І цей символічний день повернувся в нашу історію Днем Соборності України, днем, який усьому світу кричить, що Україна – незалежна соборна держава з єдиним народом!

І сьогодні мені хотілося б від усієї душі побажати кожному українцеві, щоб більше ніколи в житті у нас не було потреби доводити це на полі бою і платити за право жити у соборній державі життями земляків. Чистого і мирного неба усім нам – одного на всіх!

Із Днем Соборності України!

З повагою – Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик