Доволі часто ми розповідаємо вам про наші онлайн-сервіси, адже щороку вони вдосконалюються і розширюють свої функції. Однак телефонія і досі відіграє важливу роль як засіб телекомунікації між споживачами електроенергії та оператором системи розподілу (у нашій області це АТ «Чернігівобленерго»).

– Кол-центр – це центр обробки звернень, які надходять через різні засоби телекомунікації. Телефонія – один із таких каналів, – говорить начальник кол-центру АТ «Чернігівобленерго» Олександр Шабалін. – Десять років тому ми починали виключно з неї, але весь цей час працювали над тим, щоб наші канали комунікації зі споживачами були доступними, зрозумілими, швидкими й охоплювали максимальну кількість споживачів. І лише зараз почали отримувати «дивіденди» від цієї роботи – за статистикою січня, онлайн-сервіси обробили половину реальних звернень різної тематики! У той же час продовжуємо розвивати ми і телефонію, адже це не лише розмова з оператором. Телефонія може обробляти звернення і в автоматизованому режимі. Маючи телефон, що підтримує тоновий набір, споживач може отримати корисну і потрібну інформацію, не очікуючи зв’язку з оператором, а просто користуючись підказками голосового меню самообслуговування. Особливо актуально це, коли ми говоримо про інформацію про зареєстровані тимчасові перерви в електропостачанні.

За яких же умов працює таке інформування в голосовому режимі? По-перше, якщо власник телефонного номеру є стороною договору про надання послуг з розподілу електроенергії, і відповідно, особовий рахунок відкрито саме на нього, по-друге, якщо споживач під час розмови з оператором кол-центру надав свою згоду на здійснення цієї процедури.

– Коли номер телефону абонента сполучено з номером особового рахунку споживача, при здійсненні з’єднання з АТС кол-центру та за наявності зареєстрованої тимчасової перерви в електропостачанні в електромережах АТ «Чернігівобленерго» (як поточної, так і запланованої), додзвонювач отримає інформацію про причину такої перерви та прогнозований час відновлення, – пояснює Олександр Шабалін. – Якщо ж номер телефону не сполучено з особовим рахунком, під час дзвінка до кол-центру самостійно отримати інформацію про зареєстровану тимчасову перерву в електропостачанні можна, натиснувши кнопку «3» в голосовому меню. Автовідповідач запропонує ввести номер особового рахунку, далі ж слід просто уважно слухати підказки і виконувати їх. Усе доволі просто!

Цільова аудиторія цього сервісу АТ «Чернігівобленерго» – осередки, де немає стільникового або стаціонарного Інтернету гарної якості, та прикордонні райони області, в яких користування Інтернетом з різних причин може бути обмежене. Отож способів комунікації з АТ «Чернігівобленерго» чимало, лише обирайте зручний і користуйтеся!