21 лютого представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста передали АТ «Чернігівобленерго» подарунок – два трифазних трансформатори – 100 kVA «EELETRNF100K».

Товариство Червоного Хреста – добровільна організація, яка допомагає різним державам під час збройних конфліктів та в мирний час, бере участь у наданні міжнародної допомоги у випадку катастроф і надзвичайних ситуацій, а також забезпечує допомогу найменш соціально захищеним верствам населення, тож і ця допомога чернігівським енергетикам в кінцевому результаті була націлена на останню категорію – людей, які через повномасштабне вторгнення росії залишилися без електропостачання.

– Електромережі Чернігівщини дуже постраждали у лютому-березні 2022 року. Лише за той період пошкодженими або і повністю зруйнованими виявилося близько тисячі об’єктів електропостачання. Звісно, тільки-но рашисти вийшли з території нашої області, почалося масштабне відновлення. Усі споживачі, нехай і за тимчасовими схемами, були заживлені. На жаль, замість того, щоб і в подальшому ремонтувати, покращувати й оновлювати свої мережі, щотижня нам знову доводиться долати наслідки збройної агресії, адже обстріли прикордоння нашої області не припиняються, – говорить заступник директора технічного з низьковольтних мереж АТ «Чернігівобленерго» Сергій Переверза. – Тож обладнання, яке допоможе відновити електропостачання на цих територія, нам просто необхідне. Отримані трансформатори ми обов’язково задіємо у відновленні. Сподіваємось, вони допоможуть забезпечити якісним і надійним електропостачанням не одну домівку.

АТ «Чернігівобленерго» ще раз дякує усім, хто допомагає у відновленні пошкоджених рашистами мереж! Впевнені: Україна обов’язково переможе і в подальшому лише покращуватиметься і вдосконалюватиметься у кожній галузі!