3 березня відбулася офіційна презентація фотокниги відомого чернігівського фотографа Влада Спешилова «04:35», яка за допомогою фотопортретів розповідає історії близько сотні мешканців Чернігова, які у лютому-березні 2022 року зробили свідомий вибір залишитися в місті і робили усе, щоб Чернігів вистояв перед навалою росіян. Серед героїв книги є громадські діячі, медики, правоохоронці, рятувальники, працівники критичної інфраструктури, волонтери, пересічні громадяни, діти і, звичайно ж, військові.

– Цією книгою наша команда хотіла показати єдність та згуртованість чернігівців, завдяки яким місто встояло та зупинило просування російських військ на шляху до Києва, – зазначив Влад Спешилов.

Приємно, що цілий розділ «04:35» присвячений і нашим колегам – з її сторінок на нас дивляться дев’ятеро незламних, які попри шалену небезпеку щодня виходили на лінії, щоб забезпечити містян електроенергією бодай на якихось 5-10 хвилин. Ігор Головач, Артем Савченко, Андрій Джума, Андрій Сластьон, Олександр Тарадайка, Юрій Шалупня, Сергій Матвеєнко, Олексій Алексієнко, Віктор Бояринцев – ці працівники АТ «Чернігівобленерго» стали уособленням усіх наших енергетиків, які протистояли і продовжують протистояти рашистам на енергетичному фронті.

– Наш колектив – це найбільша гордість і найбільша цінність нашої компанії, – наголошує Голова правління АТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик. – І дуже приємно, що це розуміємо не лише ми.

Щоб надрукувати наклад фотокниги «04:35», Влад та його команда запустили відкритий збір коштів. Зібрати потрібну суму було непросто, на це пішов майже рік, але їм це вдалося! Гроші ж із реалізації уже готових фотокниг (придбати їх можна у «Будинку книги») підуть на автівки для чернігівських військових. Якщо маєте бажання, підтримайте гарну ініціативу!