Іще одна реконструкція в рамках Інвестиційної програми 2024 року покращить якість і надійність електропостачання для мешканців населеного пункту, що за 20 кілометрів від Бахмача. Тут АТ «Чернігівобленерго» модернізувало одразу дві повітряні лінії 0,4 кВ.

– Значна довжина ліній – 3,650 та 4,350 кілометра, опори, що потребували заміни (136 дерев’яних опор при загальній кількості 235 штук), а також занижений переріз проводів не давали можливості забезпечити нормований рівень напруги у споживачів, – пояснює заступник директора технічного з низьковольтних мереж АТ «Чернігівобленерго» Сергій Переверза. – Не дивно, що останніми роками кількості скарг на якість напруги збільшилася, як і кількість технологічних порушень. Враховуючи ці фактори, було прийнято рішення щодо реконструкції цих двох ліній.

Енергетики провели заміну дефектних опор, проводу на самонесучий ізольований, відгалужень, виконаних неізольованим проводом та проводом, що не відповідає вимогам Правил улаштування електроустановок, винесли прилади обліку на фасади будівель, а також розділили повітряні лінії та збудували розвантажувальні комплектні трансформаторні підстанції.

– Для реконструкцій ми обираємо найпроблемніші об’єкти електропостачання. Таким був і цей, – говорить Сергій Переверза. – Усі ж виконані заходи мають значно покращити якість і надійність електропостачання у споживачів і значно зменшать кількість роботи на цій ділянці для енергетиків.