11 квітня у структурних та відокремлених підрозділах АТ «Чернігівобленерго» пройшов черговий День охорони праці. Цього місяця енергетики говорили про організацію безпечного проведення обслуговування та ремонту транспортних засобів, порядок здійснення контролю за їх станом, порядок організації та проведення шиномонтажних робіт, організацію безпечного виконання робіт в колах обліку електроенергії, опрацьовували порядок надання домедичної допомоги постраждалим при ураженні електричним струмом або блискавкою, організаційні та технічні заходи безпечного виконання робіт. Додатково головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Чернігівській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Владислав Юрченко, акцентував увагу на виконанні організаційних та технічних заходів безпечного виконання робіт в діючих електроустановках. А працівникам Городнянської дільниці Чернігівського РЕМ додатково провели іще одне заняття з мінної безпеки, причому зробив це особисто легендарний чернігівський сапер Кракен – старший сапер піротехнічного відділення ГУ ДСНС в Чернігівській області Олександр Борисенко, який повернувся до роботи після важкого поранення.

– У грудні 2022 року під час відрядження на Харківщину я підірвався на ворожій міні і втратив частину лівої ноги. Зараз, коли проводжу заняття з мінної безпеки, завжди розповідаю слухачам, як це сталося, наводжу приклади інших моїх колег. Так люди серйозніше сприймають інформацію, розуміють, що жертвами вибухонебезпечних предметів може стати кожен, – говорить він. – Ми часто співпрацюємо з енергетиками, адже біля ліній, особливо на деокупованих територіях, після рашистів зазвичай залишається чимало різних боєприпасів, тож я добре розумію, наскільки для працівників вашого підприємства важлива мінна безпека.

Разом із колегами Олександр Борисенко розповів городнянським енергетикам про основні типи вибухонебезпечних предметів, які можуть трапитись їм на очі в місцях виконання робіт, пастки, які ворог залишає на нашій території, показав уже розміновані предмети, з допомогою яких рашисти намагалися знищити тих, хто зайде на деокуповану територію.

У свою чергу енергетики поділилися своїми побоюваннями щодо роботи у прикордонній зоні, адже інколи їм надходить інформація, що місця, в які вони мають виїжджати на відновлювальні роботи, заміновані.

– Тільки-но у вас з’являється реальна інформація щодо небезпечності тієї чи іншої ділянки, одразу ж повідомляйте про це своє керівництво. Без попереднього розмінування, погодження із рятувальниками та військовими відправляти працівників компанії на таку територію ми точно не будемо, – наголосив директор з охорони праці АТ «Чернігівобленерго» Юрій Волохін. Основна цінність «Чернігівобленерго» – персонал, і це залишиться незмінним за будь-яких умов!