В Інвестиційну програму АТ «Чернігівобленерго» 2024 року включено доволі обширний список об’єктів розподільних мереж, які підлягають частковій або й повній реконструкції. Основна мета цих заходів, як завжди, одна – забезпечення якісного та надійного електропостачання наших споживачів. Однак однією лише Інвестиційною програмою робота енергетиків із модернізації електромереж не обмежується. Є ще чимало тих об’єктів, які компанія оновлює у рамках своєї ремонтної програми. Так, цього місяця на Ріпкинщині закінчили переулаштування частини однієї з повітряних ліній 10 кВ, від якої живляться сотні споживачів.

– Ділянка цієї повітряної лінії проходить важкодоступною болотистою місцевістю, що значно утруднює виконання робіт у разі виникнення аварійних ситуацій, – говорить заступник директора технічного з низьковольтних мереж АТ «Чернігівобленерго» Сергій Переверза. – Так, на початку квітня внаслідок несприятливих погодних умов відбулося пошкодження проводів через падіння гілок та дерев з-поза меж охоронної зони. Однак виконання аварійно-відновлювальних робіт було ускладнено майже повною відсутністю доступу до пошкоджених елементів лінії. Для того, щоб така ситуація не повторювалася в майбутньому, і було прийнято рішення переулаштувати частину цієї повітряної лінії.

Така точкова реконфігурація траси лінії значно полегшить роботу енергетиків, а значить і надійність електропостачання наших споживачів на певній ділянці. А що найбільше радує, так це те, що таких ділянок із кожним днем ставатиме все більше. Для цього енергетики і працюють 24 на 7!