Науковці стверджують, що взаємодія з тваринами робить людей щасливішими. Річ у тому, що в момент спілкування з братами нашими меншими відбувається зростання рівня двох гормонів – окситоцину та серотоніну, які разом і забезпечують появу відчуття щастя. Крім того, деякими дослідженнями було виявлено, що спілкування з тваринами має ще й заспокійливий ефект, сприяє зниженню артеріального тиску і зменшенню частоти серцебиття. Отож, можна сказати, що цими вихідними чернігівські енергетики разом зі своєю малечею не просто гарно проводили час, а й оздоровлювалися. Аж 116 дорослих і малих відвідувачів поїхало 14 квітня у Менський зоопарк. До речі, єдиний державний зоопарк, що розташований не в обласному центрі.

Створений Менський зоопарк у 1977 році. Його площа складає 9 гектарів. 3,4 га з них – експозиційна площа, 5,6 га – луки для заготівлі кормів тваринам. Колекція тварин налічує 1038 особин. 146 видів із них занесено до Червоної книги України і 30 видів – до Міжнародної Червоної книги.

– Більшість із нас приїжджає сюди не вперше, однак це не применшує тих позитивних емоцій, які тут можна отримати, – говорять енергетики. – Кожна тваринка в зоопарку особлива – має свій характер, свої звички і вподобання, а тому спостерігати за ними можна вічність. У цей час відключаєшся від усіх зовнішніх проблем, перестаєш думати про погане, а просто насолоджуєшся тим, що бачиш.

– Позитивні емоції важливі завжди, а надто зараз, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – А тому ми готові і надалі організовувати заходи, які допоможуть працівникам нашого підприємства та їхнім рідним їх відчути. Отож запрошуємо! Невдовзі (а саме 28 квітня) профспілка організовує поїздку до ландшафтного парку «Добропарк», що на Київщині. Приєднуйтесь!