25 квітня на базі навчально-курсового комбінату АТ «Чернігівобленерго» було проведено навчально-практичний семінар для енергозбутового персоналу підприємства з метою удосконалення роботи відокремлених підрозділів з актами про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ).

– Одне з наших завдань як оператора системи розподілу – виявлення порушень під час споживання електричної енергії, в тому числі безоблікового споживання. А тому постійною роботою енергозбутового персоналу є складання актів про порушення ПРРЕЕ, – наголосив заступник директора комерційного з технічного забезпечення АТ «Чернігівобленерго» Іван Заровний. – Цього року під час підведення квартальних підсумків ми побачили, що результати у цьому напрямку покращились практично у кожному РЕМ. Однак є і проблемні питання. Часто до актів, які складають наші працівники, є зауваження, іноді навіть критичні. Останнє навчання з такою тематикою ми проводили досить давно, а тому вирішили, що пора оновити у пам’яті ці знання і проговорити усі спірні моменти.

Разом енергетики покроково проаналізували коректний порядок дій при складенні акту про порушення та на всіх подальших етапах його розгляду, а також у режимі «запитання-відповідь» обговорили ключові проблемні питання, що супроводжують складання та розгляд актів про порушення. А після цього приділили увагу ще й питанням проведення технічної перевірки приладів обліку електричної енергії за допомогою найсучаснішого обладнання, зокрема, зразкових лічильників електричної енергії. Останньому було присвячене окреме практичне заняття.

– Без постійного навчання і самовдосконалення у нашій сфері ніяк, – говорить Іван Заровний. – Щодня в енергетиці з’являються нові підходи, впроваджуються нові процеси, використовується нове обладнання. Щоб ефективно працювати, треба постійно бути «на хвилі». Це ми і стараємось робити!