Де в Чернігові з’явився перший ліхтар, що раніше було на місці будинку дворянського зібрання, у яких закладах і на яких умовах навчалися чернігівські дітлахи, що означало дерев’яне мереживо на чернігівських будинках, де жила коханка Михайла Коцюбинського та в якому місці закінчувалися межі древнього Чернігова – усе це й іще чимало цікавих фактів з історії нашого обласного центру енергетики змогли дізнатися під час нестандартної екскурсії вулицею Гончою разом із нестандартним екскурсоводом Ервіном Міденом.

Ервін прославився на всю Україну у 2019-му, коли кілька невеличких відео з його екскурсій потрапили у мережу. І не дивно, адже подача матеріалу у нього доволі цікава – зі смішними жартами, часто нестандартними костюмами, а головне – без сухих фактів, хоча, як не раз зазначав сам екскурсовод, нічого надуманого у його розповідях немає – усе це задокументовані історичні події, ось тільки специфічно подані.

– Здавалось би, усі ми непогано знаємо історію рідного міста, однак багато з того, про що розповідав Ервін, чули вперше, – зізнаються енергетики. – Більше того, щодня ми ходимо на роботу вулицею Гончою, адже тут розміщений головний офіс АТ «Чернігівобленерго», щодня бачимо будівлі, зведені на ній, та мало які з них викликали колись цікавість, адже здавалися абсолютно звичними, аж виявляється, чи не кожна з них таїть у собі якийсь секрет. Після екскурсії Ервіна ходити Гончою однозначно буде цікавіше.

– Як показав минулий рік, працівників нашої компанії дуже цікавить саморозвиток, для багатьох здобуття нових знань – це справжня потреба. А тому цікаві екскурсії та тренінги для здобуття нових навичок завжди мають своїх прихильників, енергетики готові відвідувати їх і після закінчення робочого дня, і вихідними. Ми ж раді усе це організувати, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Якщо людина має якесь захоплення, з ентузіазмом займається ним, прагне здобувати нові знання, це вже показник, що і в роботі вона точно не пастиме задніх. А саме такі працівники і потрібні зараз українській енергетиці.