Вони прийшли до нас із Персії. Ще в давні віки тут існувала легенда про молодого правителя Фархада, який закохався в дівчину на ім’я Ширін. Фархад мріяв про безхмарне сімейне щастя, однак якось заздрісники розпустили поговір, що Ширін убита. Кілька днів згорьований Фархад ніде не міг знайти свою кохану, а тому осідлав коня, поскакав на височенну скеля і зістрибнув з неї униз – життя без коханої чоловік не уявляв. Саме на тому місці, де розбився Фархад, виросли дуже гарні червоні квіти, які у Персії і стали символом кохання. Це були тюльпани…

В Україну тюльпани потрапили лише на початку ХVІІ століття з Голландії, але доступні тоді вони були лише заможним людям. Зараз же без цих квітів ми просто не уявляємо весни, тож не дивно, що вже традиційно в період цвітіння тюльпанів українці масово відвідують найбільші в Україні тюльпанові поля – ландшафтний парк сім’ї Добруцьких «Добропарк», що під Києвом. Енергетики – не виняток.

– Цікаво це не лише тим, хто сам любить вирощувати квіти, – діляться вони. – Звісно, у «Добропарку» можна придбати якість цікаві сорти тюльпанів, дізнатися секрети їх вирощування, але… Найперше відвідування цього ландшафтного парку – це просто задоволення для душі, адже коли дивишся на всю цю красу, вдихаєш аромат квітів, можеш думати лише про прекрасне і мріяти про хороше.

– Якщо ця поїздка викликала у наших колег такі позитивні емоції, значить своєї мети ми досягли, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Не можна заперечувати, що з початком повномасштабної війни наше життя дуже змінилося. І не лише у фізичному плані. Часто ми запитуємо самі себе: «Де в цей час шукати позитив? Як позбутися тривоги і зберегти свої нерви?» Отакі екскурсії і є однією із «терапій». І якщо цей парк допоміг нашим колегам бодай на кілька годин забути про жахіття війни, він вже вартий того, щоб його відвідати.