Цей мікрорайон дуже постраждав від російської навали – тут не залишилися цілими ані комерційні будівлі, ані приватні будинки, ані об’єкти електропостачання. У квітні 2022-го енергетики з усіх куточків області з’їхалися сюди на масштабне відновлення. Звісно, частина споживачів була заживлена за тимчасовими (не зовсім надійними) схемами електропостачання. І саме Інвестиційна програма АТ «Чернігівобленерго» дала можливість суттєво покращити якість і надійність надання цієї послуги.

– Лінії, від яких живився цей мікрорайон, були введенні в експлуатацію в 1970 році. До 50% опор на обох лініях були дерев’яними, інші 50% – бетонними, однак більшість з них також перебувала в аварійному стані. Провід мав численні скрутки та пошкодження жилок, – говорить заступник директора технічного з низьковольтних мереж АТ «Чернігівобленерго» Сергій Переверза. – Все це призводило до надходження значної кількості скарг від споживачів щодо низького рівня напруги та технічного стану електрообладнання.

Енергетики виконали реконструкцію двох ліній 0,4 кВ, замінивши всі опори на нові, а провід – на ізольований. Також було виконано і розукрупнення ліній.

– До речі, трансформаторну підстанцію, від якої заживлені ці дві лінії, було замінено минулого року за рахунок нашого підприємства. Тут використане обладнання, отримане від партнерів в якості гуманітарної допомоги, – додає Сергій Переверза. – Усе це разом і забезпечить належну якість надання послуг мешканцям цього мікрорайону.