Якість і надійність електропостачання 222 споживачів одного з населених пунктів Козелеччини значно покращиться після реалізації чергового проєкту Інвестиційної програми АТ «Чернігівобленерго». Днями тут було закінчено реконструкцію трьох повітряних ліній 0,4 кВ.

– 75% опор на цих повітряних лініях (а це 229 штук) були дерев’яними. Решта (25%), хоч і бетонні, але теж в аварійному стані – більшість мала численні тріщини та оголення арматури, – пояснює заступник директора технічного з низьковольтних мереж АТ «Чернігівобленерго» Сергій Переверза. – Провід був заниженого перерізу, мав пошкодження жил та значну кількість скруток, що не давало можливості забезпечити нормований рівень напруги споживачам.

Під час реконструкції енергетики встановили дві розвантажувальні щоглові трансформаторні підстанції, виконали розукрупнення мережі 0,4 кВ, а також замінили всі опори на нові, а провід по всій довжині повітряних ліній – на ізольований та винесли шафи з приладами обліку на фасади будинків.

– Усі ці заходи значно підвищать надійність електропостачання споживачів даного населеного пункту, забезпечать нормований рівень напруги і, відповідно, зменшать показник SAIDI – середню тривалість відключень для кожного домогосподарства, яке живиться від цих ліній, – каже Сергій Переверза. – Адже основна мета усіх проєктів нашої Інвестиційної програми – щоб кожен кінцевий споживач міг на собі відчути покращення, навіть у тих складних умовах, в яких зараз опинилася енергосистема України.