Ця повітряна лінія 10 кВ довжиною 42,2 кілометра проходить лісовими масивами і живить одразу три населених пункти на Козелеччині (а це 782 споживача). Цього року в рамках Інвестиційної програми Товариства енергетики вирішили виконати її повне технічне переоснащення.

– Оскільки лінія проходить лісовими масивами, це значно ускладнює організацію проведення робіт із розчищення її траси,що, як наслідок, призводить до частих відключень, – говорить заступник директора технічного з низьковольтних мереж АТ «Чернігівобленерго» Сергій Переверза. – Щоб зменшити кількість та тривалість відключень споживачів, які живляться від неї, і покращити наш показник SAIDI, ми і вирішили виконати її реконструкцію.

Під час технічного переоснащення на тих ділянках, які проходять лісовими масивами, енергетики виконують заміну дефектних опор на нові, проводу – на ізольований, а також заміну лінійної арматури. Ці заходи підвищать надійність роботи електрообладнання, попередять можливе виникнення технологічних порушень, а також забезпечать безперебійне електропостачання споживачів, що і є кінцевою метою усіх заходів із модернізації електромереж області.