Сьогодні за розпорядженням Регіонального диспетчерського центру Центрального регіону НЕК «Укренерго» у Чернігівській області з 00:00 до 24:00 одночасно застосовуються дві черги Графіка погодинних відключень (ГПВ), у попередні дні електропостачання обмежувалося максимум трьом чергам одночасно, а це половина споживачів, заведених у ГПВ. Дуже сподіваємось, що така тенденція (обмеження не більш ніж трьох черг в один часовий проміжок) збережеться і надалі, бо тоді АТ «Чернігівобленерго» зможе застосувати полегшений графік відключень «три на три», тобто кожна черга перебуватиме три години з електропостачанням і три години без. А для того, щоб цей графік був максимально справедливим, протягом тижня години відключення в ньому, можна сказати, йтимуть по колу, тобто у різні дні тижня світло відключатиметься у різний час. Так споживачі зможуть максимально комфортно і продуктивно використати години зі світлом на свої робочі і хатні справи.

Зверніть увагу! Часовий проміжок із 21 до 24 години ми розділили навпіл – у цей час черги будуть зі світлом або без світла по півтори години. Це зроблено для правильності зміщення черг. Плюс такий розподіл дозволить споживачам усіх черг скористатися світлом у вечірній період, коли світловий день закінчиться.

Подивитись новий Графік погодинних відключень ви можете, як завжди, на нашому офіційному сайті у розділі «Відключення» https://chernihivoblenergo.com.ua/files/other/schedule_groups.jpg.

Уся інформацію щодо черг відключень ГПВ є у цьому ж розділі https://chernihivoblenergo.com.ua/blackouts або ж, щоб дізнатися свою чергу у цьому або інших графіках обмежень електропостачання, ви можете скористатися допомогою наших ботів у Viber (https://chernihivoblenergo.com.ua/in_viber) і Telegram (tg://resolve?domain=ChernigivOEbot).

Зверніть увагу! У випадку відсутності дефіциту потужності в енергосистемі України у зазначений час (сірі та сині квадрати) споживачі можуть і не відключатися, однак вони мають бути готовими до того, що в ці періоди відключення може відбутися у будь-який момент. Крім того, якщо РДЦ ЦР НЕК «Укренерго» доведе підприємству такі обсяги обмежень електропостачання, які перевищуватимуть три черги одночасно, АТ «Чернігівобленерго» буде вимушене повернутися до більш жорстких графіків. Усі тримаємо кулачки, щоб цього не сталося!

І знову даємо вам дуже набридлу, але дієву рекомендацію: будь ласка, обмежте споживання електроенергії у пікові години – з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 23:00. Це помітно позначиться на роботі енергосистеми і дозволить не збільшувати кількості відключень.

АТ «Чернігівобленерго», у свою чергу, вже посилено працює над перезаживленням об’єктів критичної інфраструктури, щоб долучити у ГПВ якомога більше побутових споживачів. Ми вже маємо певні результати, однак треба розуміти, що вивести на окремі лінії усі 100% таких об’єктів все одно не вийде, тож частина побутових споживачів так і лишиться прив’язаною до ліній, що не знеструмлюються.

Повірте, наше підприємство робить усе можливе, щоб відключень електропостачання в нашій області було менше! Усі його працівники також є звичайними споживачами електроенергії, які так само, як й інші, страждають від її відсутності. Ми добре розуміємо проблеми, які виникають під час відключень світла і, зі свого боку, намагаємось прислухатись до кожного абонента, якщо його прохання несе у собі реальні проблеми і конструктивну критику.

Давайте не забувати, що в Україні триває повномасштабна війна. І однією із стратегічних цілей для рашистів є саме енергетична інфраструктура. Не досягши своїх цілей військовим шляхом, рашисти тільки і чекають, щоб свій результат дало знищення енергосистеми – спричинило хвилювання серед населення, претензії до енергопідприємств і влади та вимогу капітулювати. Тож як би важко нам зараз не було, ми маємо об’єднатися і не дати рашистам того, про що вони марять, – озлобленості один до одного, а не до ворога, який і спричинив усі наші проблеми і нещастя.