Усі французькі, англійські та італійські монархи, правління яких припало на XIII-XIV століття, захоплювалися цим видом спорту. У той час ця гра вважалася ознакою шляхетності. Однак насправді тим, хто стояв біля її витоків, грати було ой як несолодко. По-перше, поверхня ігрового поля зазвичай була нерівною, по-друге, чоловіки відбивали атаки суперників, бігаючи у важкому аристократичному вбранні і на підборах, жінкам же було іще гірше, бо грали вони у сукнях з корсетами, які мали турнюр – подушечку, що кріпилася в районі сідниць для додання дамам більш апетитних форм. Лише наприкінці 1930-х гравці почали носити шорти та короткі спідниці, які з роками переросли в сучасний вигляд форми цього виду спорту. Думаємо, усі вже здогадалися, що мова йде про великий теніс. І те, що грати у нього не так вже й просто, тим більше, якщо це не звичайна неспішна гра на дозвіллі, а справжні змагання, енергетики переконалися на собі. 8 та 29 червня в АТ «Чернігівобленерго» вперше пройшли змагання з великого тенісу серед працівників структурних та відокремлених підрозділів Товариства.

– Планували ми такі змагання ще до 2022 року. Саме тоді на нашій водно-лижній базі з’явився майданчик для великого тенісу, однак через вторгнення росіян усі розважальні заходи на досить довгий час довелося відмінити. І ось ми вперше зібрали бажаючих зіграти у великий теніс разом, – говорить голова профспілкового комітету АТ «Чернігівобленерго» Іван Тимошенко. – Щоправда, виявилося їх не так вже й багато – всього десятеро чоловіків та двоє жінок. Сподіваємось, наступного разу ця кількість буде набагато більшою.

Шляхом жеребкування всіх учасників-чоловіків було розбито на пари, у складі яких вони і змагалися між собою в першому турі. Переможці першого туру вийшли у другий, який і визначив трьох претендентів на кубок за першість – Олега Клименка (Чернігівські МЕМ), Олександра Чатова (Чернігівські МЕМ) та Олександра Кузнецова (Прилуцький РЕМ). Після фінального етапу призові місця між собою вони розділи так:

1 місце – Олександр Кузнецов

2 місце – Олег Клименок

3 місце – Олександр Чатов

У жіночому заліку відбіркових змагань через маленьку кількість учасниць не було. Обидві потрапили одразу у фінал. У результаті розіграних сетів 1 місце дісталося Катерині Летуті (Корюківський РЕМ), а 2 місце – Тетяні Барановській (дирекція фінансова).

– Тепер можемо офіційно заявити, що до переліку улюблених видів спорту чернігівських енергетиків додалося, – посміхається Іван Тимошенко.

Ну і нагадуємо: як і всі інші змагання серед енергетиків, великий теніс також став благодійною акцією, під час якої збиралися гроші на потреби військових. Усі пожертви енергетиків додані у нашу «профспілкову банку», яка розбивається для допомоги нашим колегам, які боронять Україну на передовій. Закликаємо донатити на потреби військових і всіх інших! Якщо зараз ми не допоможемо своїй армії втриматись, то згодом нам доведеться утримувати чужу – такі реалії не раз демонструвала нам історія. Українці допустити цього просто не можуть!