15 серпня на базі АТ «Чернігівобленерго» відбулася нарада з питань охорони праці для директорів з охорони праці, начальників служб охорони праці та інших фахівців підприємств, що виконують функції операторів систем розподілу електроенергії.  

– В умовах повномасштабної війни українська енергетика стала однією із найбільш небезпечних галузей. Ми і раніше постійно говорили про те, що правила охорони праці написані кров’ю, тож легковажне ставлення до них може закінчитися великою шкодою для здоров’я, а то і до втрати життя, однак навіть у цих правилах не було враховано, що працівники підприємств цивільної інфраструктури будуть працювати в умовах бойових дій. А персонал низки енергокомпаній і досі продовжує виконувати свою роботу саме в таких. Щосекунди енергетики мають бути готовими до всього, тож саме поняття «охорона праці» протягом останніх років набуло нового змісту. Якого саме, ми і планували обговорити на цій зустрічі з колегами з інших енергетичних підприємств, тож головною метою нашої наради був обмін досвідом, – говорить директор з охорони праці АТ «Чернігівобленерго» Юрій Волохін. 

 Разом представники чотирьох ОСР – АТ «Чернігівобленерго», АТ «Вінницяобленерго», АТ «Сумиобленерго» та ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК» – обговорили зміни у законодавстві з питань охорони праці, організацію безпечного виконання робіт за умов додаткових ризиків на робочому місці, спричинених повномасштабним воєнним вторгненням та дією правового режиму воєнного стану, процедуру отримання дозвільних документів на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки, взаємодію під час цих процедур із територіальними органами Держпраці, організацію спеціального навчання з питань охорони праці та перевірки знань працівників підприємств, проведення медичних, психіатричних оглядів та медоглядів водіїв та іншими проблемними питаннями, що виникають під час їхньої роботи. 

– Ми живемо у такий складний час, коли потрібно постійно підлаштовуватися під реалії сьогодення. Змінюються вимоги законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці, змінюються головні виклики для енергетиків, змінюються принципи роботи енергокомпаній. Кожне підприємство адаптується до нинішніх умов по-своєму, тож обмін досвідом – чудовий спосіб визначити найкращу стратегію роботи, що дає найбільшу результативність, – каже Юрій Волохін. – Сподіваємось, що протягом наради кожен її учасник дізнався щось корисне для себе, що в подальшому зможе реалізувати на власному підприємстві.